צ'ק פתוח

  • צ'ק חוזר
    טל | 30/04/2009 19:21

    קיבלתי מכתב שצ'ק שנתתי בשנת 2002 חזר,הצ'ק ניתן לספק כלשהו שהעביר את הצ'ק הפתוח לגורם שלישי, לאחר שנודע לי שהצ'ק חזר, סגרתי את החוב עם הספק שלי אך אין לי אסמכתא לכך. מה החוק אומר במקרה כזה, והאם הוא לא מחייב את הגורם השלישי ליצור איתי קשר ולא לחכות עם זה כמה שנים? בתודה מראש

    • צ'ק פתוח
      חיים | 30/04/2009 22:55

      כאשר אדם נותן צ'ק לא כתיבת פרטים מסויימים והצ'ק חתום ע"י בעל הצ'ק אזי למעשה זה כאילו בעל הצ'ק נתן למקבל הצ'ק ייפוי כוח לכתוב ולמלא את החסר כרצונו. איני חושב שהחוק, פקודת השטרות, עוסק בהודעה על העברה של הצ'ק וכד' כי עם מקבל הצ'ק קיבל אותו בתמורה ותום לב הרי הוא אוחז כשורה, וזכותו על הצ'ק מלאה. אני חושב שהייתַ צריך לקחת את הצ'ק כאשר שילמת לאותו אדם. ואולי כעת אפשר להחשיב אותו כלא אוחז כשורה. השאלה היא האם זה שהצ'ק אצלו קיבל את הצ'ק בתמורה למשהו ובתום לב. את זה אני סבור שיהיה לך קשה לבדוק. מקווה שנתתי לך קצת רקע שאולי יעזור לך. בהצלחה, חיים

      • תגובה
        עו"ד אבי זילברפלד | 01/05/2009 16:44

        חיים - ישר כח ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • בנקאת - שיק חוזר שהגיע לצד ג'.
      עו"ד אבי זילברפלד | 01/05/2009 16:42

      שלום רב, ראשית יש לבדוק אם לא חלפו למעלה מ- 7 שנים מיום פרעון השיק, אם כן - יש התיישנות. אם אין התיישנות, ככל שצד ג' קיבל את השיק בתום לב וכנגד תמורה, הרי הוא "אוחז כשורה", וכותו לקבל את סכום השיק, כשהוא משוערך כחוק. מבחינתך, יהא עליך לתבוע את הספק, ולהוכיח ששילמת לו, ולכן הוא אחראי לשפות אותך על הנזק שנגרם לך בתשלום השני. להבא, ובתקווה שזה לא יקרה שנית, חובה להחתים את מי שנתת לו שיק, ואתה משלם לו את תמורתו, כי הוא מתחייב לשפות אותך על כנזק שייגרם לך אם מישהו ידרוש ממך את סכום את השיק. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות