בנקאות - עמלת שיקים שחזרו לאחר הגבלה

  • עמלת החזרת שיק
    אהרון | 26/04/2009 09:52

    כאשר שיק חוזר בגלל, שאין כיסוי מספיק, הבנק מחייב את החשבון בעמלת החזרה. כאשר שיקים ( נמסרו לפני תקופת ההגבלה ) לא מכובדים בגלל מוגבלות החשבון ( ידי הלקוח כבולות ), וכמובן השיק יחזור, האם גם במקרה כזה הבנק מחייב בעמלת החזרה? יש כאן ענישה מתמשכת של בעל החשבון, שאכן טעה ונענש בסנקציה כלפיו, אבל עונש לא במידה הוגנת, ועשיית רווח קל בידי בעל השררה.

    • בנקאות - עמלת שיקים שחזרו לאחר הגבלה
      עו"ד אבי זילברפלד | 26/04/2009 16:36

      שלום רב, לדעתי, אתה צודק. מציע כי תבטל השיקים. במקרה של לקוח שלי שחויבב בעמלות החזרת שיקים, למרות שבוטלו על-ידו, פניתי לבנק ישראל בתלונה, וזה הורה לבנק לזכות את החשבון בעמלות. אשמח אם תעדכן אותי, כמו גם את שאר חברי הפורום. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות