שטר חוב - ערבות

  • כתב ערבות אוואל - פגם - חתימה לא ע"י מורשה
    שאול | 21/04/2009 16:47

    שלום רב, מה הדין כאשר ערב חותם על ערבות אוואל לכיסוי חובותיו של תאגיד וזאת כאשר שטר הערבות לא נחתם ע"י מורשה חתימה של תאגיד אלא ע"י אדם אחר ? האם הערב עדיין מחוייב בהתאם לאמור בשטר הערבות ? וכן - האם שונה הדבר כאשר מדובר בשטר חוב ולא בערבות ?

    • שטר חוב - ערבות
      עו"ד אבי זילברפלד | 22/04/2009 08:18

      שלום רב, אתחיל מהסוף הפעם: בנתונים שציינת, לא נראה לי שיש הבדל בין שט"ח לערבות אוואל. ביחס לעצם חבות הערב, כאשר השטר/הערבות לא נחתם ע"י החייב כדין, לא ניתן לענות תשובה מוחלטת, באשר ישנם צדדים לכאן או לכאן עם זאת, אני נוטה לסבור כי הערבות תהא בתוקף, נוכח הבעת רצון הערב לערוב, רצון/הסכמה זו לדעתי גוברים על הפגם , אך אציין כי בנסיבות מסויימות מסקנתי עשויה להשתנות. חובה לשמוע מכלול העובדות טרם קביעת מסקנה החלטית. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות