בנקאות - משכנתא - מוגבל בעבר

  • משכנתא- מוגבל בעבר
    ירון | 19/04/2009 15:01

    בעבר (לפני שנתיים) הייתי מוגבל ונפתחו לי תיקי הוצל"פ. יצאתי מכל הברוך ועכשיו הכל מתנהל כשורה. אני, עצמאי שמרוויח כ-8,000 ל-12,000 ש"ח בחודש ואשתי שכירה המרוויחה 5,000 נטו. ברצוני לרכוש דירה בעלות 700000 ש"ח. יש לי הון עצמי של 200,000. לאשתי לא היו שום בעיות כספיות (מוגבלות, סירוב שיקים, הוצל"פ) בעבר. האם הבנק יאשר לי לקחת משכנתא בתור לווה משני כשאשתי היא הלווה הראשית?...

    • בנקאות - משכנתא - מוגבל בעבר
      עו"ד אבי זילברפלד | 20/04/2009 11:30

      שלום רב, מבחינהמפשטית - אין כל בעיה. הבעיה הנה מסחרית, כלומר: האם הבנק ירצה ל"התעסק" עם לקוח בעל עבר של מוגבלות. להערכתי, ככל שבשנתיים האחרונות (מתום ההגבלה) החשבון התנהל כשורה, הנכס הינו בעל ערך, ותוכיחו כי יש לכם יכולת החזר טובה, לא תהיה בעיה. ואם בנק מסויים לא יסכים - אל תתייאש, ולך לבנקים אחרים. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • קודם כל תודה רבה!
        ירון | 20/04/2009 15:36

        יש לכם אתר נפלא שסייע לי (ואני מאמין שגם לאחרים) פעמים רבות. שנית, בהנחה שחלילה אף בנק לא יסכים לתת משכנתא, האם יש איזשהו גוף משפטי שיכול לחייב את הבנק לתת משכנתא?

        • המשך -
          עו"ד אבי זילברפלד | 23/04/2009 14:24

          שלום רב, מתן משכנתא הינו ענין מסחרי ולא משפטי. לא ניתן לחייב בנק לתת. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות