בנקאות - הפרת התחייבות

  • דחוף- התחמקות של הבנק לעמוד באישור העקרוני שלו.
    אוליב | 12/04/2009 02:22

    שלום רב, לאחר שקיבלתי אישור עקרוני בכתב מהבנק , חתמתי חוזה לקניית דירה. הגיע השמאי וכמו כן, כבר הספקתי לשלם לעו"ד ולמתווך את שכרם. בדקה ה-90 לפני העברת הכסף לידי המוכרים,הבנק התקשר ומסר לי כי אחד הטפסים אשר הוגשו להם מבעוד מועד (חודשיים לפני) פתאום לא נראה להם ומעורר את חשדם לגבי עברי הכלכלי. הבנק עכשיו מטרטר אותי להביא לו הוכחות וטפסים מגוחכים ואף גורם לי להבין שחובת ההוכחה לטפסים אלו מוטלת עליי. כאמור אני מוגבל בזמן ויש לי שבועיים אחרת אפר את החוזה בעל כורחי. מהי הדרך הנכונה להתמודד מול הבנק במצב שכזה ? נראה כי אפילו לפנות לבנק אחר מאוחר מדי. האם אני צריך לשלם מחיר של בנק שלא בדק את עצמו ??? לתגובתכם המהירה אודה תודה וחג שמח

    • בנקאות - הפרת התחייבות
      עו"ד אבי זילברפלד | 16/04/2009 11:12

      שלום רב, כעסך מובן ואף מוצדק לכאורה. עליך להתריע בפני הבנק כי הוא ישא בכל הנזקים שיגרמו לך עקב הפרת התחייבותו. מעבר לכך, רק לנדנד. אתה יכול גם לפנות למפקח על הבנקים, אך לא נראה לי ששם הנושא יטופל כה מהר. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות