בנקאות - חשבון משותף

  • חשבון משותף בו נפטר אחד הצדדים
    מלי קובה | 19/03/2009 11:40

    בני זוג היו שותפים בחשבון הבנק, ולפני חודש נפטרה האישה. הבעל שהנו איש קשיש ומצב בריאותו בכי רע, ניסה למשוך כספים מהחשבון, אך הבנק סירב לאשר המשיכה עד לקבלת צו ירושה, ולקשיש אין כיצד להתקיים. מה ניתן לעשות? האם בפתיחת חשבון ישנו סעיף שמתייחס לאיכות חיים של השותפים בחשבון?

    • בנקאות - חשבון משותף
      עו"ד אבי זילברפלד | 19/03/2009 21:42

      שלום רב, ככל שיש סעיף "היוותרות בחיים", אזי לפי החוק , מי שנותר בחיים בין השותפים, רשאי להמשיך ולפעול בחשבון. לכן, ראשית, וודא האם קיים סעיף זה בהסכם פתיחת החשבון. אם אין -כדאי לפעול בדחיפות להוצאת צו ירושה/ צו קיום צוואה. בנוסף, אני מציע שתפנו לסניף עם הבקשה, בה מפורטים שמות כל היורשים, וכן תחתימו את כל היורשים על כתב הסכמה, המופנה לבנק, שיתן לבעל סכום מסויים מהחשבון, עד לקבלת הצו . בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות