בנקאות - חוב של אדם שנפטר

  • שאלה בנושא חוב לאחר פטירה
    משה | 18/03/2009 22:29

    במקרה של פטירה של אחד ההורים,האם רשאי הבנק לבקש את פרעון חובו של ההורה הנפטר מהבן למרות שלא הוריש לבן דבר? ושאלה נוספת-האם בכלל יש אחריות לילדים לשלם חובות ההורים לאחר פטירתם-במקרה ולא היה כל רכוש שהורש לילדים?

    • בנקאות - חוב של אדם שנפטר
      עו"ד אבי זילברפלד | 19/03/2009 21:41

      שלום רב, חוק הירושה קובע כי במותו של אדם, החוב לא "מת" איתו. עם זאת, חובת היורשים לשלם חוב המוירש קיימת רק עד לגובה חלקם בירושה. מכאן, כי יורש שלא קיבל מאומה מהירושה, לא חייב לשלם את חובות המוריש (אלא אם כן, כמובן, הוא חתום כערב). בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות