בנקאות - התנהלות עו"ד

  • התנהלות נכונה בחשבון פקדונות של עו"ד
    עו"ד מתחיל | 02/03/2009 11:12

    אני עו"ד צעיר,בעבר ניסיתי לשאול שאלה דומה בפורום עו"ד/עו"ד צעירים אך לא קיבלתי מענה בהיר. 1. האם בקבלת שכ"ט אני חייב להפקיד את שכ"ט בחשבון הפקדון ע"ש הלקוח או ישירות עו"ש שלי? 2. כאשר, לדוגמה, אני מקבל מחברת ביטוח המחאה על שמי (כעו"ד המייצג) עבור פיצוי ללקוח. הלקוח אמור לקבל רק חלק מהסכום והיתרה עבורי בגין שכ"ט. האם גם המחאה כזו עלי להפקיד בחשבון הפקדונות ע"ש הלקוח וכל שעלי לעשות זה להוציא ללקוח צ'ק שלי על הפיצוי שלו (שהוא לאחר קיזוז שכ"ט)? 3. מתי, יש חובה להפקיד בחשבון הפקדונות ומתי זה רק רצוי? 4. איך הדרך הראויה לנהל את החשבון ולעקוב אחריו? אעריך כל הסבר מקצועי מצידך, אפילו בתמצית.

    • בנקאות - התנהלות עו"ד
      עו"ד אבי זילברפלד | 03/03/2009 23:28

      שלום רב, אינני סבור כי אני הכתובת לשאלותיך, אך בכ"ז אנסה לסייע לך, כדלקמן:- 1. שכה"ט מופקד לחשבונך. זה לא פקדון. אייני יודע מדוע אתה מציין "חשבון פקדון ע"ש הלקוח" ?. אינך צריך לפתוח חשבון פקדון לכל לקוח |(אלא רק בהפקדות גדולות ולזמן ממושך). כעו"ד אתה צריך חשבון פקדון - שלך, על שמך, ובו תפקיד כל הפקדונות הקטנים, שאמורים להיות בחשבון לזמן קצר, טרם שיועברו ליעדם, כמו, למשל, בנסיבות המתוארות בשאלתך השניה. 2. חיובי - לחשבון פקדון - שלך !, העבר ממנו את שכה"ט לחשבונך הפרטי, ואת ה"פקדון":- העבר ללקוח. 3. כל תקבול הניתן לך עבור לקוח שלך או מלקוח שלך למטרה כלשהיא שאינה שכ"ט - עליך להפקיד בחשבון הפקדונות. 4. כמו שבודקים כל חשבון בנק. אך יש להתאים ההוצאות וההכנסות להנהח"ש. בברכת הצלחה בדרך שבחרת... בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • לעו"ד זילברפלד, תודה רבה על ההשקעה בתשובתך.  לת
        עו"ד מתחיל | 05/03/2009 06:58