בנקאות - ביטול שיקים

  • גניבת צקים והדין עליהם בבנק
    רותי | 20/02/2009 17:41

    אם גנבו לי תיק ובו בין היתר היה פנקס צקים,בבנק אין לי אפשרות טבעית לבטל אותם,בגלל שאני בסוג של סכסוך איתם,ואין כסף בחשבון, מה התהליך שאני צריכה לעשות? לדווח במשטרה?ולהגיע עם הטופס לבנק? ומה הדין לגבי זה,הם יחזרו אין כיסוי מספיק? אסור לי שצקים יחזרו מהחשבון שלי-בשום אופן!

    • בנקאות - ביטול שיקים
      עו"ד אבי זילברפלד | 22/02/2009 13:33

      שלום רב, אין קשר בין סכסוך שיש לך עם הבנק, לבין מתן הודעה מטעמך לבנק אודות גניבת השיקים ודרישתך לביטולם. אינך חייבת להצטייד באישור משטרה לשם כך (למרות שמומלץ, בלא כל קשר, להגיש תלונה למשטרה). ככל שאין כיסוי מספיק בחשבון, הבנק עלול להחזיר השיקים עם כיתוב כפול: גם "נתקבלה הוראות ביטול" וגם "אין כיסוי מספיק". בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • אז מה אוכל לעשות בכדי שלא יופיע אכ"מ?
        רותי | 22/02/2009 18:07

        אם אני צריכה להפקיד עבור הצק אצטרך ראשית להפקיד עבור פיגור בחשבון. זו לא אופציה עבורי אז מה כן עושים בכדי שבכל זאת לא יופיע אכ"מ?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 23/02/2009 17:30

          שלום רב, נסי לפנות לבנק ולבקש שיחזירו השיקים רק עם הכיתוב שהם בוטלו. לפעמים זה עובד. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות