בנקאות - ביטול ה"ק

  • ביטול הוראות קבע ושאלה על ביטול כרטיס אשראי
    אני | 18/02/2009 20:02

    אם אני חורגת המסגרת בחשבוני,ואני מבטלת דרך חשבוני את הוראות הקבע,האם הם יגיעו לבנק ויחזרו כאין כיסוי וכי אין הרשאה לחיוב חשבון? מה ההבדל מבחינת חברות כרטיסי האשראי אם אני מחזירה את כרטיסי האשראי שלי לבנק לבין זה שהבנק מבטל לי אותם? אני חורגת מכיוון שפניתי לבנק מספר פעמים לפריסה מחודשת של ההלוואות אך הפקידה והמנהלת לא אישרו זאת. לדעתי דבר זה גם פגום,כי אין בכוונתי "לגמור" עם הבנק בצורה לא יפה,אך אין באפשרותי לעמוד בהחזרים.

    • בנקאות - ביטול ה"ק
      עו"ד אבי זילברפלד | 19/02/2009 00:16

      שלום רב, לשון ההודעה משתנה בין הבנקים. כעיקרון ההודעה תבהיר שהחיוב לא כובד, ואין היא חייבת לציין אם יש כיסוי אם לא. מבחינת חברות כרטיסי האשראי - אם הבנק מבטל, את נחשבת כלקוח במצב לא טוב. עצתי הכללית , מסיפורך נראה שהבנק מסמן לך "הדרך החוצה". מציע שתפני מיידית לעשות שופינג בין בנקים אח', ותפתחי חשבון חדש, טרם שתסתבכי עם הבנק הזה, שאינו מוכן לבוא לקראתך. ב ה צ ל ח ה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • יש לי חשבונות נוספים
        אני | 19/02/2009 08:07

        כבר התחלתי להעביר את הוראות הקבע לחשבונותיי הנוספים,אין לי צקים "בחוץ",כך שהם לא יכולים להחזיר לי צק,וה שנותר לי הוא להחזיר להם בעצמי את כרטיסי האשראי שזה עדיף מאשר הם יבטלו לי?! ולגבי החזר ההלוואות....כשהם יראו שאין ברירה אלא לפרוס לי מחדש,זה מה שהם יעשו

        • החזרתי ביום שישי מיוזמתי
          אני | 21/02/2009 22:12

          החזרתי מיוזמתי ביום שישי את כרטיסי האשראי וקיבלתי מסמך מהפקידה שאני החזרתי,זה בסדר מבחינת חברות האשראי נכון?

          • המשך תשובה
            עו"ד אבי זילברפלד | 22/02/2009 13:29

            שלום רב, כפי תשובתי הראשונה, המשמעות הנה שאת ביטלת את כרטיס האשראי, משיקולייך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות