בנקאות - מסגרת אשראי לחיילים

  • מסגרת אשראי לחילים
    אלכס | 06/01/2009 15:10

    אני בן 18 ויש לי חשבון צעירים-נוער.בחשבון זה יש לי תכנית חסכון של 1000 ש"ח בחודש מזה חצי שנה והבנק נתן לי מסגרת של 2000 ש"ח .בעוד כחודש אני מתגייס ולכן רציתי לשנות את החשבון לחשבון חיילים וההבנק טוען שהמסגרת המקסימלית לחייל היא 1000 ש"ח אבל הסברתי להם על כך שיש לי היתר עבודה ולכן ההכנסה שלי לא תהיה רק משכורת צבאית אלא משכורת שיכולה לעמוד גם בתכנית חיסכון.הסברתי לבנק זאת ואף רציתי להגדיל את המסגרת אבל הם טוענים שהמסגרת תקטן בשל היותי חייל בשירות סדיר.האם זה נכון שהמסגרת תוקטן ולא יכולה לגדול בהתחשב שגם יש התחיבויות חודשיות(הוראות קבע,תשלומים בכרטיס אשראי) דבר שיגרום נזק רב?

    • בנקאות - מסגרת אשראי לחיילים
      עו"ד אבי זילברפלד | 06/01/2009 21:23

      שלום רב, לבנק יש סמכות מלאה לקבוע כמה אשראי לתת לכל סוג חשבון וכן לכל חשבון בנפרד. אם לדעתך מציעים לך סכום נמוך מידי, תעשה שופניג, תבדוק בבנקים אחרים כמה יתנו לך. אם יציעו לך יותר- ספר זאת לבנקאי שלך, ויתן ןישפרו לך את הצעתם. בהצלחה , ושירות מהנה... בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות