בנקאות - מורשה חתימה/שותף בחשבון

  • שותפות בחשבון
    ש | 04/01/2009 22:15

    מה קורה אם בשעת חולשה נכס צד ב' כשותף לחשבונו של אדם המרותק למיטה,  ?  מה קורה עם החתימות על שיקים -מי חותם- האם שני השותפים הם בעלי החשבון בשעה שצד ב' נכנס לחשבון צד א' החולה?  מה קורה בשעת פטירה-מה ההבדל בין מורשה חתימה ומי שנכנס כשותף בחשבון?

    • בנקאות - מורשה חתימה/שותף בחשבון
      עו"ד אבי זילברפלד | 05/01/2009 21:38

      שלום רב, שאלתך הראשונה אינה ברורה דיה, ולפיכך תשובתי כללית ביותר: ככל שצורף אדם לחשבון, כלל הרי הוא בעל הזכות והחובה ביחס לחשבון. אםשאלתך מנסה לבדוק אפשרות ביטול שותפותו בחשבון - חובה לפנות להתייעצות לעו"ד העוסק בתחום, ע"מ שיבחן מכלול הפרטים ויפעל בהתאם. ביחס לשאלה שניה - זכויות חתימה על שיקים- בהתאם להוראות שניתנו לבנק, האם נדרשו שתי חתימות או די בחתימה אחת. ביחס לשאלה שלישית - בשעת פטירה - פגה זכותו של מורשה חתימה. שותף לחשבון, לעומת זאת, רשאי כעיקרון להמשיך ולפעול בחשבון. הערה: מכלול השאלות מצביע על סבך עובדתי. ככל שהדבר חשוב לך, מציע שתפנה להתייעצות. לא ניתן להסתפק בתשובות הכלליות הר"ל. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות