שכ"ט עו"ד בגין הסכם מכר שלא בוצע

  • אבדן כספי
    יעל | 26/12/2008 16:42

    פניתי לעו"ד על מנת לערוך הסכם רכישת דירה. סיכמנו על סכום X בע"פ. שילמתי מראש חלק במזומן מבלי שקיבלתי חשבונית מס. כשבוע לאחר מכן, לאחר פגישה עם הצד השני ביקש ממני עוד כסף... נתתי מזומן (הגעתי למחצית מכל הסכום שסוכם)+ שיק דחוי עם קרוס. . לא קיבלתי חשבונית. אני והמוכר לא הגענו להסכמה והעו"ד לא עשה הסכם מכר. ולאחר התייעצות נוספת עמו ביקש עוד כסף. למעשה לא עשה כלום. לא שילמתי. שלחתי מכתב שאני מפטרת אותו ומבקשת להחזיר לי את השיק הדחוי. הוא לא החזיר וביום הפרעון השיק הופקד ע"י צד ג'. מה אני יכולה לעשות? האם הכסף אבוד? הלך לכפרות? אין לי חשבונית מס על כלום מההוצאה הכבדה הזאת.

    • שכ"ט עו"ד בגין הסכם מכר שלא בוצע
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/12/2008 22:24

      שלום רב, שאלתך אינה שייכת לפורום זה, אלא אם כן הנך מתייחסת לשיק שנתת. אם השיק פתוח- עוה"ד יכול לסחר אותו כדין לצד ג', ואזי לא תהא לך הגנה ותיאלצי לשלמו. אם זה ע"ש עוה"ד את זכאית לבטלו, אלא אם כן סוכם בינך לעוה"ד שהוא יקבל שכרו בכל מקרה, אף אם לא יהא הסכם. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • השאלה לגבי השיק - האם אכן זכאית לבטלו או שאסתבך?
        יעל | 27/12/2008 23:45

        השיק לא פתוח. רשמתי את שם העו"ד בשורה לפקודת. סימנתי שני פסים אלכסוניים (קרוס) אבל לא כתבתי למוטב בלבד. על פי צילום השיק, העו"ד חתם מאחורה וראיתי כי הוא מסר את השיק ליד שניה ונימסר הלאה ליד שלישית. אני סיכמתי עם העו"ד על סכום X שכולל: משא ומתן להגעה לפשרה והסכם. אני התעקשתי להגיע לפשרה ונקבתי בסכום שידעתי שיהיה מקובל על הצד השני. העו"ד התעקש לא להתגמש, על מנת לגרום לצד השני להגיש תביעה. משך זמן ולא עשה הסכם. מחצית מהסכום שולם מראש ואת זה לא ביקשתי חזרה. אני פוחדת להיסתבך עם אלה שהפקידו את השיק. האם אני יכולה לבטל?

        • בנקאות - סיחור שיק
          עו"ד אבי זילברפלד | 28/12/2008 10:09

          שלום רב, לפי הנתונים שמסרת, נראה כי השיק הגיע לידי צד ג' , וככל שתבטלי את השיק את עלולה להיתבע לשלמו בהוצל"פ, ואם השיק נמסר בתום לב (של צד ג') וכנגד תמורה (וחזקה על עוה"ד שדאג לעשות כך), הרי שאין לך הגנה מפני תשלומו. בנסיבות אלו, לא רצוי לבטל השיק, ורצוי למצות זכויוייך כנגד עוה"ד. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות