בנקאות - שיק פתוח שאבד

  • נאבד לי שיק פתוח וחתום. ביטלתי אותו ומישהו ...
    עמיתש | 20/12/2008 19:48

    נאבד לי שיק פתוח וחתום ...ביטלתי אותו. וראיתי שמישהו ניסה להפקיד אותו והשיק חזר . האם אני יכול להגיש תלונה במשטרה על ניסיון גניבה ? . האם הגנב יכול לנסות לדרוש את הכסף ???

    • בנקאות - שיק פתוח שאבד
      עו"ד אבי זילברפלד | 22/12/2008 17:04

      שלום רב, בהחלט ניתן לעשות שימוש בשיק ע"י המוצא, הגם שמבחינתו זה יהיה תרמית, ויש לך הגנה כנגדו, אבל אם הוא יסחר את זה לצד ג' תמים, אתה בבעיה ! ראשית, רצוי להתלונן במשטרה, זה עשוי לעזור לך. שנית, דע כי לפי הפסיקה שיק שנגנב - אין לאוחז בו זכויות, אך זה לא הדין ביחס לשיק שאבד... בברכה, בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • הבעיה היא שאני לא ממש יודע אם נגנב או אבד .
        עמיתש | 22/12/2008 18:52

        הייתי במשטרה . אם החתימה לא זוייפה אז זה לא ממש מעניין אותם. שאלתי אותם מה קורה במקרה של המעבר של השיק לצד ג' ואם אלא אנשים לא "חברותיים" שדורשים את הכסף . אז אמרו לי שם אין בעיה תחזור אלינו. מה הכוונה שאם זה עבר לצד ג' תמים?. שאותו צד יתלונן למי שנתן לו את השיק.

      • לא יודע אם השיק נגנב או אבד
        עמיתש | 22/12/2008 19:00

        הייתי במשטרה . אם החתימה לא זוייפה אז זה לא ממש מעניין אותם. שאלתי אותם מה קורה במקרה של המעבר של השיק לצד ג' ואם אלא אנשים לא "חברותיים" שדורשים את הכסף . אז אמרו לי שם אין בעיה תחזור אלינו. מה הכוונה שאם זה עבר לצד ג' תמים?. שאותו צד יתלונן למי שנתן לו את השיק.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 22/12/2008 22:10

          שלום רב, צד ג' הנו אדם אחר כלשהוא שיקבל את השיק שלך מהמוצא/גנב בתמורה למשהו. אני בספק אם המשטרה אכן תעזור במקרה זה, ולדעתי, ככל שזה יקרה מומלץ שתפנה לסיוע משפטי בפני עו"ד העוסק בכך. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות