בנקאות - חיסיון בנקאי

  • עו"ד זילברשטיין שלום,
    ענבר | 19/03/2008 20:29

    בהמשך להודעה עליה הגבת בפורום "זכויות אדם", הייתי מעוניינת לדעת האם יש כאן עילה לתביעה משפטית, ואם כן - האם נהוג או שניתן למצוא עו"ד שינחה או ילווה אותי בתביעה זו תמורת אחוזים מכספי הזכיה בלבד (אם יהיו). סיפור המעשה בצורה מפורטת מעט יותר: לאחר שחרורי מצה"ל היתה תקופה של חודשיים בהם לא עבדתי ולא נכנסה משכורת לחשבון, מה שהביא אותי למינוס שהוא מעבר למסגרת האשראי שנקבעה לי. לא קיבלתי על כך הודעה בכתב או בע"פ; למותר לציין כי לבנק יש שני מספרי טלפון שלי בהם הייתי ועודני זמינה. במקום זאת, סגנית מנהלת הסניף התקשרה לסלולרי האישי של אבי, עימו אינני בקשר כבר מס' שנים מבחירה אישית שלי וכתוצאה מפגיעה נפשית (אין הוא יודע דבר על חיי כיום ואיני רוצה שידע), ודרשה ממנו לבוא ולכסות את המינוס שלי מאחר ואני איני עושה דבר בנידון. הסיפור הגיע לאוזני סבתי, עימה אני מתגוררת, דרך מכר משותף לה ולאימי. אינני יודעת מהיכן קיבלה אותה סגנית-המנהלת את מספרו הסלולרי האישי של אבי, מאחר והוא מעולם לא היה קשור לחשבוני בדרך זו או אחרת, או אפילו לקוח בבנק זה (למיטב ידיעתי). אפילו אני איני יודעת מה מס' הטלפון. אינני חושבת שזהו עניין שיש להתעלם ממנו, ולו רק על מנת שלא ישנה בעתיד. אשמח לחוות דעתך בנידון. בברכה, ענבר.

    • בנקאות - חיסיון בנקאי
      עו"ד אבי זילברפלד | 30/03/2008 16:03

      שלום רב, כפי תשובתי המפורטת הקודמת אליך , בפורום "זכויות אדם", לבנק אסור להפ]ר את חובת הסודיות המוטלת עליו כלפי הלקוח, והפרת חובה זו יוצרת חבות מצידו לפצות את הלקוח בגין הנזק שנגרם לו. לפיכך, יהא עלייך להוכיח: א. - הפרת החובה ע"י הבנק. ב. - את גובה הנזק שנגרם לך (וניתן לדרוש גם פיצוי בגין עוגמת נפש). ביחס לעו"ד שיעסוק בכך כנגד אחוזים בלבד - איני מוסמך להשיב על כך. בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות