אשראי נוסף

  • תנאים למתן הלוואה
    רוני וייס | 23/10/2007 14:30

    אני סטודנט, ואני שואל כדי להתייעץ. אני כבר חייב לבנק סכום של 20,000 ש"ח - הלוואה שלקחתי. אני מתבייש לבקש הלוואה נוספת, אבל אני חייב. עכשיו אני מתלבט אם יעשו לי בעיות עם האשראי שלי אם אבקש (ולא יאשרו) - ואני לא יודע מה בעצם הבנק עושה עם בקשות כאלה, והכי מפחיד - מה יהיה אם הם יסרבו. אני יכול להסביר שאני מסיים השנה ללמוד ואז יבוא כסף (אני מקווה) אבל הפחד שהבקשה תגרום להם לסמן אותי כלקוח בעייתי או משהו כזה. איך לפנות לבנק, והאם זה מסוכן?

    • אשראי נוסף
      עו"ד אבי זילברפלד | 23/10/2007 15:28

      שלום רב ראשית, אם אתה עומד בהחזר ההלוואה שכבר לקחת, אין לבנק כל סיבה לסמן אותך כלקוח בעייתי, כפי שהנך מפחד. אם אינך עומד בהחזר ההלוואה - סביר כי לא יתנו לך הלוואה נוספת, אלא אם כן ידרשו בטחונות נוספים. לפיכך - אם הנך עומד בהחזרים - אין לך מה לחשש מלבקש. לכל יותר יסרבו לפנייתך. אפשרויות נוספות העומדות בפניך לקבלת אשראי נוסף: 1. הגדלת/יצירת מסגרת אשראי דרך כרטיס האשראי או קבלת כרטיסי אשראי נוספים. 2. פתיחת חשבון סטודנט בבנק נוסף. רוב הבנקים מעניקים תנאי אשראי נוחים לסטודנטים. 3. בקשת מלגות מקרנות שונות. כנס לאתר "מלגות" ע"מ לבדוק אפשרויות. בברכה, בכבוד רב, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות