נזק לדירה עקב הצפה

  • נזק במושכר
    טל | 06/07/2009 09:58

    אשמח לקבל חוות דעת בגין זכויותיי כשוכר, והכוונה כיצד לפעול, נוכח המקרה המתואר להלן: כחודש וחצי לאחר כניסתי לדירה ששכרתי, החלה נזילה בתיקרה שנבעה כתוצעה מתשתית לקוייה בדירה מעלי. הנזילה בפעם הזו לא הייתה חמורה, ובמשך כיממה נאלצתי לנקז מים ולפנות חפצים שהיו בקרבת הנזילה. הנזילה תוקנה בתוך כיממה מרגע הופעתה ע"י חברת הביטוח של הדייר הפוגע. לאחר כשבועיים, חזרה הנזילה, והפעם חומרתה עלתה. הנזילה התגלתה ביום חמישי, ורק ביום ראשון הגיעו שוב מחברת הביטוח כדי לבדוק את הנזק. במשך סוף השבוע, נאלצתי להתגונן מפני אפשרות של נזילה ולכן נשארתי רוב הזמן בבית ובזמן שיצאתי הייתי עסוק בלהניח מגבות על חפצים. ביום ראשון, בזמן שהייתי במקום עבודתי, נקראתי ע"י בעלת הדירה מעלי להגיע, כדי שטכנאי מטעם חברת הביטוח יוכל לראות את הנזק. כשהגעתי, נוכחתי לראות שדירתי הוצפה עקב נזילה מסיבית, ומספר חפצים כגון מחשב ומטען יקר שברשותי נרטבו כליל. המקרה עדיין לא הסתיים, כיוון שהדירה שמעלי עוד לא תוקנה. (הנזילה הופסקה עקב הפסקה בשימוש בחדר האמבטיה) בבדיקה שעשיתי לחפצים, התגלה כי המטען לא שרד את ההרטבה, אך המחשב נשאר תקין. כמובן שניקוי הדירה לאחר השיטפון והתעסקות במקרה גורמת לי תחושה כבדה של עגמת נפש שנגרמה לי, נוכח תקלה שאין לי אחריות על התרחשותה. ברצוני לדעת האם המקרה מצדיק תביעה של פיצוי בגין עגמת הנפש שנגרמה לי בעקבות שני המיקרים. כמובן שאת הנזק על המטען ברצוני לדרוש ללא קשר, אך האם עלי לעשות זאת מול המשכיר (כאחראי על הנכס) או מול הדייר הנושא בנזק. במידה שיש הצדקה לקבלה של פיצוי, מה הגובה הכספי שסביר יהיה לדרוש? שוב, האם עלי לדרוש אותו מהמשכיר? האם הדרך לפעול היא באמצעות הגשת תביעה משפטית? מה יכולות להיות ההשלכות לפעולה זו? תודה ...

    • נזק לדירה עקב הצפה
      עו"ד גיל קראוס | 07/07/2009 08:59

      טל בוקר טוב, כמובן שעומדת לך הזכות לתבוע את כל הנזקים הישירים והעקיפים, לרבות עגמת נפש, שנגרמו לך עקב ההצפה. כעיקרון, בעל הנכס שמעליך הוא זה שאמור לשאת בנזק, אך עליך להבהיר כבר כעת לבעל הדירה שלך כי הוא אינו יכול להסיר ממנו אחריות וכי אם ייגרמו לך הוצאות כלשהן הוא עשוי לשאת בהן. אני מציע כי תנסה קודם כל לסגור את העניינים מחוץ לבית המשפט, באמצעות משלוח מכתב דרישה. במידה והעניינים לא ייסגרו, תגיש תביעה לבית המשפט. במידה והנזק אינו עולה על 30,000 ש"ח, מומלץ כי תגיש את התביעה לבית המשפט לתביעות קטנות.

      • תודה רבה.  לת
        טל | 07/07/2009 13:13