חסימת גולש באתר אינטרנט

  • נזק לאתר אינטרנט
    ג.נ. | 05/07/2009 10:29

    אני כותב מוכר באחד האתרים המובילים בישראל. נחסמתי מהאתר, שלא בצדק לדעתי, בעקבות טענות על כך שאני פקטיבי ושהשתמשתי בשלל פרופילים פקטיביים האתר. אז ככה: א. האם אתר אינטרנט, שבו למעשה נרשמים משתמשים, יכול לתבוע משתמש אשר יש לו מספר חשבונות ולטעון לנזק מסויים שנגרם לו עקב ריבוי פרופילים? ב. האם התחזות לאדם מסויים בצירוף תמונה לא אותנטית (לא של אזרח ישראלי שעשוי להתלונן) נחשבת לעבירה פלילית גם אם לא נעשה בהתחזות שימוש לעבירה כלשהי? ג. מנהלי האתר פנו באופן אישי לחבריי, לאחר שנחסמתי, ודרשו לדעת אם מדובר באדם אמיתי (אני). כדי להשיג מידע ולהלחיץ את חבריי (שאגב, מכירים אותי אישית ויודעים את זהותי האמיתית) הם ציינו ש "אנחנו צריכים לדעת את האמת, כדי לבדוק חשדות שמחוץ לאתר ולפנות לגורמים המתאימים". כלומר, רצו לגרום לחבריי לחשוש מפניי ודרך זה שהם רמזו שיש כנגדי חשדות מסויימים רצו להשיג מידע לגביי. האם יש לי אפשרות לתבוע דיבה על דבר כזה? שכן מעולם לא נחשדתי בשום דבר, ואני מוכן בכל רגע נתון ביוזמתי למסור את המחשב שלי לבדיקה במידת הצורך. הם פשוט שיקרו במתכוון כדי להכפיש את שמי. אגב, האבסורד הוא שהם פנו לחברים שמכירים אותי אישית (שגיחכו כאשר קיבלו את הפניה), ומעבר לכך, הם בכלל לא יודעים את שמי האמיתי כך שהם לא יכולים בעצם לטעון ל"חשדות" נגדי כאשר אין להם בכלל זהות אמיתית שלי. מגוחך והזוי. אני חייב לציין שאני אחד שדוגל באמת ובצדק, ועקב כך שיש בידי מידע לגבי התנהלות האתר גרם להם לחשוש מפניי ולחסום אותי, ועל הדרך להמציא עליי "חשדות" חסרי בסיס וללא כל זהות אמיתית. במאמר ששלחת לא נכתב אם "אפס" ו"עלוב" מכילות בתוכן לשון הרע, וחשוב לי לדעת כדי לבדוק אם חסימתי מהאתר הייתה חוקית לפי כלליו ("אין לקלל, אין להשתמש בלשון הרע") כמובן שנחסמתי שלא בצדק, שכן אחרים שמקללים ומעליבים באתר זוכים לחסינות מהנהלת האתר, ויש איפה ואיפה. לכן חשוב לי לדעת את כל הדברים האלה. אם באמת הייתי חושש שעשיתי משהו לא בסדר, הייתי שותק ונעלם, אך אני בטוח בצדקתי. חשוב לי לדעת את כל הזכויות שלי, ואת לשון החוק, או תקדימים ידועים. תודה מראש. :)

    • חסימת גולש באתר אינטרנט
      עו"ד גיל קראוס | 07/07/2009 08:49

      בוקר טוב, הכללים לעניין חסימת משתמש באתר, נקבעים בתקנון האתר ונגזרים גם מן החורים השונים, כמו למשל פגיעה בפרטיות מכוח חוק הגנת הפרטיות או לשון הרע מכוח חוק איסור לשון הרע. על פניו, התחזות לאנשים אחרים ופרסום בשמם עשוי להוות עילה לחסימה, הכל תלוי במידה ובהקשר של פרסום הדברים. לעניין תביעת לשון הרע נגד האתר, הרי שמן הדברים שכתבת האתר לא הכפיש את שמך באופן ברור ולכן העילה היא בעייתית.