תביעה נגד הצבא

  • תביעת רשלנות נגד הצבא
    מתעניין | 29/06/2009 13:50

    שלום, האם ניתן לתבוע את הצבא בגין רשלנות? לדוגמא גיוס נער לצבא למרות שידוע על מצב נפשי מעורער וכתוצאה מהשירות הוחמרה מחלתו. חשוב לציין כי אין אירוע מסויים או תנאי שירות שניתן לומר שהם אלו שגרמו להחמרה. תודה מראש

    • תביעה נגד הצבא
      עו"ד גיל קראוס | 30/06/2009 14:58

      צהריים טובים, כעיקרון ניתן לתבוע את הצבא ברשלנות, אך עליך להוכיח שגורמי הצבא פעלו באופן לא סביר במקרה הנדון. אפשר ותוכל גם לתבוע את קצין התגמולים שיכיר בהחמרה במצב הנפשי כנכות עקב השירות הצבאי.

      • בהמשך לתגובתך
        מתעניין | 30/06/2009 15:56

        לפי מה שקראתי לגבי קצין תגמולים, חייב להיות משהו שקשור לשירות הצבאי. במקרה שלנו, לא היה אירוע חריג א תנאי שירות חריגים, פשוט המערכת הצבאית לא התאימה לילדה....