פיצוי מרשות הדואר

  • בעייה אישית
    ר | 28/06/2009 14:00

    מה הסיכוי לתבוע את רשות הדואר במקרה שהייתה תקלה במערכת המיחשוב שלהם והמענה הקולי ולא יכולתי למשוך כסף מהסניף כי זה היה כמה השעות התקלה הזו וגם במענה הקולי היה משובש וזו היתה הדרך היחידה שלי להפעיל את החשבון כי אני מושך כסף עם הכרטיס אשראי של הדואר כל זה גרם לפספס ראיון עבודה מחוץ לעיר המגורים וגם נתקעתי באיזה מקום בלי יכולת להשתמש בתחבורה הציבורית זה נשמע לי כמו עוגמת נפש קשה צריך להביא לביהמ"ש אישור על הבעייה במחשבים ועל כמה צריך לתבוע אותם ?

    • פיצוי מרשות הדואר
      עו"ד יקי רנד | 29/06/2009 12:52

      אינני יכול בשלב זה, לקבוע נחרצות האם קיימת אחריות לרשות הדואר כלפיך. תקלת מחשוב הנה בעיה נפוצה, ואינני בטוח כי ניתן לייחס רשלנות באופן אוטומטי על כל תקלה מסוג זה. אולם גם אם תוכיח כי מקור התקלה הנו רשלנות רשות הדואר, וכי יכלה למנוע תקלה זו באמצעים פשוטים, עדיין עליך להוכיח כי ניתן לייחס לה אחריות לנזקיך. האם תקלה בכספומט בבנק מסחרי, או במנגון משיכת הכספים ברשות הדואר, אשר מוביל לשרשרת התרחשויות לא נעימה מצידך, מוליד אחריות נזיקית? יתכן שכן, אך יתכן גם שלא. לטעמי, זכאותך לפיצוי תיקבע במידה רבה בנסיבות חריגות באופן מיוחד.

      • יקי רנד
        ר | 29/06/2009 17:08

        אבל המענה הקולי של בנק הדואר משובש כבר כמה שנים ובשילוב עם הפשלה עם המחשבים שגרמה למה שגרמה נראה לי שצריך לתבוע אותם שאפשר לתבוע אותם יש לי מסמך שהם מאשרים שהיתה שיבוש במחשב והפסדתי ראיון עבודה איך מוכיחים שהם אשמים ( הכוונה לבנק הדואר) כי הם יסנגרו את עצמם בתוענות שונות ?