גרירה שלא כדין

  • גרירת רכבי ללא הודעה ולא כחוק
    שרון | 25/06/2009 11:40

    שלום רב, עיריית חיפה ביצעה עבודות שיפוץ ברחוב בו אני גרה. פרסמו הודעה (קיימת ברשותי) שלפיה ישנה בקשה שלא לחנות ביום מסוים ובשעה מסוימת. נסעתי לחופשה ועל כן דאגתי להשאיר את רכבי שלא ברחוב זה אלא ברחוב ניצב. חזרתי לביתי בתום החופשה, והפלא ופלא - רכבי לא בנמצא! התקשרתי למשטרה, אשר טכנו כי הם הגוררים היחידים המורשים ועיריית חיפה אינה מורשית לגרור רכבים וכי הם לא רואים תיעוד לגרירה, על כן - הסיכוי הגבוה להיעלמות הרכב הוא גניבתו. היומנאי הדריך אותי להגיע להגיש תלונה על גניבה במשטרה. תוך כדי השיחה, אני מחפשת את רכבי כמה שעות. נסעתי למשטרה במונית ספיישל. התחלתי בהגשת תלונה. היומנאי הציע שבכל זאת ננסה להתקשר למוקד 106. מוקד 106 = גררנו את הרכב שלך! הוא בסמטה X. נסעתי במונית ספיישל בחזרה לסמטה, רכבי היה בקצה של סמטה זו, חצי על הכביש וחצי על המדרכה. גנבו את הטסות. שלחתי פקס תלונה לעירייה. לאחר כמה ימים, התקשר אליי הקבלן (הוא חתום על ההודעות לא להחנות את הרכב) והציע לי 200 ש"ח כדי "לסגור את הסיפור". הוא אמר גם כי עשו כנראה טעות בהודעות שפרסמו כי בעצם רצו שלא יחנו גם ברחוב בו חניתי וכי העירייה היא זו שחילקה את ההודעות. הוא אמר לי גם שמי שגרר זה גרר פרטי, לאחר שהקבלן התלונן למשטרה כי רכבי מפריע לו לעבוד. חשוב לי לציין כי איש לא יצר איתי קשר כדי לבקש להזיז את הרכב ולא הודיע לי על הגרירה. הנזק שנגרם לי: 1. גניבת טסות - 700 שח 2. אובדן יום עבודה - 400 שח 3. מוניות ספיישל - 100 שח האם יש עילה ותביעה? ואת מי? תודה :) נ.ב. בחוק עזר עירייה לגבי חניה, רשום שמותר לגרור כאשר חונים לא כחוק - כאן חניתי כחוק לחלוטין...

    • גרירה שלא כדין
      עו"ד גיל קראוס | 25/06/2009 15:19

      שרון צהריים טובים, על פניו, נראה כי עומדת לך עילת תביעה נגד העירייה. אני מציע כי תפנה לעירייה במכתב דרישה בגין הנזקים שנגרמו לך ובמידה ולא יסכימו לפצותך תגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות.

      • תביעות קטנות
        עו"ד גיל קראוס | 26/06/2009 12:20

        נסה להוסיף גם רכיב של עגמת נפש. לעניין הקבלות, מומלץ לצרף כמה שיותר אסמכתאות לתביעה כולל קבלות, אך קח בחשבון שהסיכוי שיחייבו את העירייה בגין גניבת הטסות הוא לא גבוה. יש אגרה מינימאלית בעת הגשת תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות.