אי מסירת פרטים

  • תביעת נזיקין נגד בעל רכב פוגע שלא מסר פרטים
    גדעון | 02/06/2009 14:57

    כאשר החנתי את הקטנוע שלי פגע בי רכב שנסע לאחור ומחץ אותי בינו לבין הקטנוע.נגרמו לי כאבים בגב ובצלעות.הנהגת סירבה לתת לי פרטים.יש לי את המספר רישוי שלה.במשטרה אמרו לי שאין משמעות לפרטי הפוגע אם יש רק נזק גוף.האם זה נכון? האם אפשר לתבוע את הפוגעת בתביעת נזיקין או כל תביעה אחרת בגלל סירובה למסור פרטים?

    • אי מסירת פרטים
      עו"ד גיל קראוס | 02/06/2009 18:14

      גדעון ערב טוב, לא הבנתי מהתיאור שלך האם כבר ירדת מהקטנוע ואז פגעו בך כהולך רגל או שעדיין היית על הקטנוע. אם עדיין היית על הקטנוע אתה אמור לתבוע את ביטוח החובה שלך בגין נזקי הגוף אבל עדיין כדאי שיהיו לך את פרטי הנהגת הפוגעת אשר אמורים גם להופיע באישור המשטרה שיונפק בגין התאונה ווחברת הביטוח שלך תדרוש לקבל פרטים אלו. אם היא פגעה בך כהולך רגל אז יכול להיות שצריך להגיש את התביעה נגד ביטוח החובה של הנהגת ואז וודאי שאתה צריך את הפרטים שלה.

    • הולך רגל או נהג?
      גדעון | 02/06/2009 21:33

      ירדתי מהקטנוע,העמדתי אותו על הרגלית,לא הספקתי להוריד את הקסדה,תוך שניות מרגע שירדתי הרכב פגע בי כאשר אני צמוד לקטנוע.זה נחשב הולך רגל או נהג? מה הצעדים שניתן לנקוט כנגד הנהגת שלא מסרה פרטים?

      • הולך רגל או נהג ?
        עו"ד גיל קראוס | 04/06/2009 09:45

        גדעון בוקר טוב, בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, גם תאונה שארעה בעת עלייה וירידה לרכב ייחשבו כתאונת דרכים. הפסיקה דנה רבות בשאלה של עלייה וירידה לרכב - מתי מסתיימת בדיוק הירידה. על מנת לתת לך תשובה, יש לבחון את נסיבות התאונה באופן מדויק וברור ואני מציע כי תתייעץ בעניין עם עורך דין. בכל מקרה, החשיבות של פרטי הנהגת בנסיבות העניין היא גבוהה ביותר ואם אינך מצליח לקבל ממנה את הפרטים פנה למשטרה. *הערת מערכת: לקריאה נוספת פיצויים תאונת דרכים