נזק לקטנוע

  • פגיעה בקטנוע חונה
    נאור | 29/05/2009 15:48

    שלום רב, ברשותי קטנוע מנהלים חדש (נמסר לידי לפני כחודש ועדיין בתקופת הרצה-עבר בסה"כ 600 ק"מ) ויקר. היום, בזמן שהקטנוע חנה במגרש חניה עטוי בכיסוי המגן ולמול עיני, פגע בו רכב שתימרן בחנייה והפיל אותו על צידו. נהג הרכב שתימרן לא יצא מרכבו להעמיד את הקטנוע אלא המשיך להתקדם לעבר היציאה עד שהגעתי מולו ועצרתי אותו וביקשתי ממנו לצאת. לתאונה היו מספר עדים. מכיוון שהקטנוע חדש לחלוטין וללא כל פגיעה - כל שריטה, שבר ועיקום בלטו לעין והצבעתי על הנזקים בפני הנהג ואמרתי לו כי אגש למוסך מורשה לתיקונים ואשלח אליו את החשבון, הוא מסר לי את שמו ומס' הטלפון וכמובן שלקחתי את מספר הרכב הפוגע. הנהג רמז לי שכאילו גם ידי באשמה "רק נגעתי בו והוא נפל" ולמרות שמשקל הקטנוע 150 ק"ג וכאמור, הוא חדש ואין לו בעיית שיווי משקל הוא הוסיף ואמר כי עלי "לפעול עפ"י מצפוני" ושהוא, או ישלם או שנפעיל את הביטוחים אבל לדעתו "כמה שריטות ועיקומים לא שווה לתקן". ניגשתי למוסך וסך הנזקים הוא 3200 ש"ח. שאלתי היא האם ישנן פעולות אותן עלי לנקוט כדי שהנהג הפוגע לא יוכל להתחמק מתשלום כל גובה התיקון והאם, במקרה והאיש יתעקש כי הוא "לא מתקן שריטות", אוכל עדיין לקבל את תשלום התיקון או שאכן, אאלץ לתקן בעצמי ועל חשבוני? בתודה ובברכת חג-שמח, נאור

    • נזק לקטנוע
      עו"ד יקי רנד | 31/05/2009 09:31

      רכב אשר פוגע בקטנוע חונה, וגורם לנפילתו, ודאי כי נהגו אחראי למלוא נזקי הקטנוע, אלא אם כן, מדובר בחניה לא חוקית אשר נהג רכב מתקשה להבחין בקטנוע. אינני מכיר טענה, כי "מדובר רק בשריטות", או "נפילה קלה", וכיוצא באלה, מה עוד ומדובר בקטנוע חדש. כפועל יוצא, מחויב נהג הרכב לפצות אותך במלוא נזקי הקטנוע בהם נשאת, ובמידה ולא יעשה כן, תהיה דרכך סלולה להגיש תביע. עליך לוודא כי מלוא פרטיו של הפוגע בידיך, כמו גם פרטי העדים למקרה הצורך.

      • רב תודות !  לת
        נאור | 31/05/2009 11:46