לשון הרע

  • תביעה נגד פגיעה בפרטיות\עוגמת נפש
    נפגע | 25/05/2009 16:40

    איש אחד הגיש נגדי תביעה בגלל שהוא רצה לקבל במקומי את המשרה, ולכן הוא שלח למוסד המעסיק אותי מכתב שבו הוא מפרט בין היתר תכונות אישיות שלי. האם ניתן להגיש נגדו תביעה בגין לשון הרע, או פגיעה בפרטיות,עוגמת נפש ,גם אם חלק מהדברים שהוא כתב עליי הם דברים נכונים??

    • לשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 26/05/2009 10:11

      בוקר טוב, מספיק שאחד מן הדברים אשר נכתבו במכתב אינם נכונים ומהווים פגיעה בפרטיותך ו/או בכבודך ו/או בשמך הטוב, עומדת לך עילת תביעה בלשון הרע נגד כותב המכתב.

      • תביעה נגד פגיעה בפרטיות,עוגמת נפש
        נפגע | 26/05/2009 14:36

        מה הסיכוי לתביעה אם מה שכותב המכתב כתב הינו נכון, אבל הוא נוגע במצב הבריאותי שלי וקובע שלפי דעתו המצב הבריאותי ימנע ממני לעבוד בצורה תקינה. האם מגיע לו להכנס לחיים הפרטיים שלי ולכתוב למוסד המעסיק אותי את הדברים הנ"ל, ז"א הוא בכוונה כותב את הדברים הנ"ל כדי לקבל את המשרה שלי. תודה