כוויה בפני ילד - ילד נכה?

  • כוויב בפנים לילד בן 10
    יפית | 25/05/2009 13:57

    בני בן ה-10 נכווה בפנים וביד שמאל במהלך חוג מדעים לפני כחצי שנה היה מאושפז בבי"ח ת"ש הכוויות היו בדרגה 2. נכון להיום נשארה צלקת קטנה במצב וצלקת מכוערת וגדולה ביד. הייתי מבקשת לדעת מה אני אמורה היום לעשות מלבד לפנות בתביעה מהם הסיכויים שלי בתביעה מול ביטול התלמידים ומול חברת הביטוח של המתנ"ס בו בוצעה התאונה. תודה מראש.

    • כוויה בפני ילד - ילד נכה?
      סיגלית ש. עו"ד | 25/05/2009 16:21

      לשאלותיך: את סיכויי תביעתך כנגד חב' הביטוח המבטחת בביטוח תלמידים - עליך לבדוק בפורום זכויות הילד. ראי קישור מימין למטה. את סיכויי תביעתך כנגד חב' הביטוח של המתנס - עליך להפנות לפורום נזיקין או ביטוח. יש קישורים ג"כ מימין. לגבי זכויות בנך בביטוח לאומי - הרי שככל שמדובר בילד (עד 18), אזי אין הביטוח הלאומי מתיחס לליקוי, קרי, לכוויות/לצלקות, אלא לתלותו בזולת. בגילו של בנך רק אם אובחן שהוא "תלוי בעזרת הזולת הרבה יותר מבני גילו", אזי יש מקום להגיש תביעת ילד נכה.

      • ליפית, קבלי התנצלותי.
        סיגלית ש. עו"ד | 25/05/2009 16:25

        השבתי לך את תשובתי מתוך מחשבה שאני בפורום ביטוח לאומי (שזו התמחותי). מתנצלת על הטעות, סיגלית ש. עו"ד

    • כוויות בפנים
      עו"ד גיל קראוס | 26/05/2009 10:10

      יפית בוקר טוב, כעיקרון, פוליסת ביטוח תלמידים אינה מכסה פגיעות אסטתיות ולכן אם מדובר רק בפגיעה אסטתית לא תוכלי ככל הנראה לקבל תגמולים מכוח פוליסת תלמידים (ישנה וועדת חריגים אשר במקרים חריגים מכירה גם בפגיעות אסטתיות). לעניין התביעה מול המתנ"ס, הרי שיש לבדוק את נסיבות המקרה ובמידה ומדובר ברשלנות מצד גורם כלשהו במקום, הרי שבהחלט עומדת לך עילת תביעה נגד המתנ"ס ו/או מי מטעמו ובתביעה זו אין הגבלות לעניין פגיעה אסטתית. אני מציע כי תתייעצי עם עורך דין בתחום הנזיקין על מנת לכלכל את המשך צעדייך.