קשר סיבתי

  • עילת התביעה
    שלי | 16/05/2009 20:01

    היי במידה ואדם נפגע בתאונת דרכים וכששהה בביה"ח כרתו לו בטעות את הרג. באיזו עילה יתבע:תאונת דרכים או רשלנות?

    • קשר סיבתי
      עו"ד יקי רנד | 17/05/2009 12:27

      מדובר בשאלה הנוגעת לבדיקת התקימותו של קשר סיבתי משפטי בין אירוע הנזק(במקרה זה התאונה), לבין כריתת הרגל בביה"ח, בשל רשלנות ביה"ח. מדובר בשאלה מורכבת אשר אף נדונה בפסיקה, וקצרה היריעה להתעמק בסוגיה במסגרת פורום זה, אולם ניתן לומר, כי ככל שרשלנות ביה"ח בוטה יותר, וחורגת ממתחם הפעולות הסביר שבית חולים תקין מבצע, כך ייטה בית המשפט לייחס נושא כריתת הרגל, לרשלנות ביה"ח ויוציאו ממסגרת הפיצוי ע"פ חוק הפלת"ד.