ביטוח תלמידים

  • ביטוח במסגרת בית הספר
    זוהרה | 13/05/2009 13:47

    שלום רב בקצרה - בני הותקף כשנסע בחול המועד פסח לכנרת על ידי חבורת עברינים צעירים מקומיים שדקרו אותו בגבו.כתוצאה מכך נגרמה לו חבלה באיברים הפנימיים - חור בריאה וקרע בכליה.הוא שוחרר לאחר שבועיים מביה"ח ובימים אלו עדיין בבית מחלים כואב ומתקשה בפעילות יומית. שאלתי היא:האם אני יכולה לתבוע את חברת הביטוח שבמסגרת בית הספר שלו??ואם כן איך אני עושה זאת? תודה רבה

    • ביטוח תלמידים
      עו"ד גיל קראוס | 14/05/2009 13:07

      זוהרה צהריים טובים, פוליסת ביטוח תלמידים חלה על כל אירוע תאונתי שאירע לתלמיד, גם אם האירוע לא היה במסגרת בית הספר. יחד עם זאת, לא בטוח שאירוע תקיפה ייחשב כאירוע תאונתי ויש לבדוק את נסיבות המקרה לאשורן. כך למשל נקבע לאחרונה שהפוליסה אינה חלה במקרה שבו תלמיד נרצח במהלך סכסוך.

      • שמעתי על מקרה זה
        זוהרה | 14/05/2009 13:19

        נכון גם אני שמעתי על מקרה זה אך כאן בני לא החזיק בידו שום כלי כמו במקרה שאתה מציין הנרצח הוא שהתחיל והוכח שאחז בסכין לפני שנרצח עם כלי נשק.בני הותקף מאחור כשניסה לעזור ולחלץ את חברו. מה שאני יודעת מהחוקר שטפל בפרשה היא שהתוקפים נעצרו וממתינים למשפט.אז מה אתה אומר האם אני צריכה להמתין ולראות מה מתפתח עם התוקפים?ואיך אני יכולה בכלל לדעת מה קורה איתם הם עצורים בטבריה ואין לי שום קשר ולא יודעת מיהם?איך אני מבררת בכלל מה נגמר איתם?

        • ביטוח תלמידים;
          עו"ד גיל קראוס | 14/05/2009 14:45

          ראשית, בתור אימו של הקורבן, את רשאית להתעדכן בהליכים נגד התוקפים. נסי לברר במשטרה היכן הדברים עומדים. אין צורך להמתין להכרעת המשטרה לצורך התביעה נגד פוליסת תלמידים, אך לעיתים לתיק המשטרה ולהליכים המשפטיים שננקטו נגד התוקפים עשויה להיות משמעות.