פיצוי בתביעת לשון הרע

  • לשון הרע
    מיכה | 12/05/2009 17:20

    היי האם בתביעת לשון הרע חייבים לקבוע נזק על מנת לחייב בפיצויים??? תודה

    • פיצוי בתביעת לשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 12/05/2009 17:56

      מיכה ערב טוב, לפי חוק איסור לשון הרע, בית המשפט מוסמך לפסוק פיצוי סטוטורי, קרי - פיצוי ללא הוכחת נזק, עד לגובה של 50,000 ש"ח ובמידה והוכח שהפגיעה נעשתה בזדון - עד לסך של 100,000 ש"ח. *הערת מערכת: לקריאה נוספת חוק איסור לשון הרע