תביעות קטנות

  • בי"מ לתביעות קטנות
    D | 06/05/2009 23:20

    שלום לעורכי הדין המלומדים, שאלתי נוגעת לפנייה לבי"מ לתביעות קטנות. אני עומדת לתבוע הן את חברת הביטוח והן את הנהגת שפגעה בי לאחר שחברת הביטוח הנדונה מסרבת להכיר באשמתה המובהקת של הנהגת. כרגע אני מחכה לכתב התביעה שמכינים לי בחברה. האם הפנייה לביה"מ חייבת להיות רק בעיר מגוריי או שניתן לתבוע גם בעיר אחרת?. האם ניתן לתבוע בעיר מגוריה של הנהגת הפוגעת?. איפה ניתן לקבל רשימה של המקומות בארץ שבהם יש בתי משפט לתביעות קטנות. הבנתי שהתור בבתי המשפט לתביעות קטנות הוא בלתי נסבל ומחפיר. האם יש דרך לזרז את התור?. חברת הביטוח שלה מתעללת בי גם כך כבר מספר חודשים ולחשוב שעוד צפויים לי חודשים רבים בהמתנה למשפט.... . אודה לכם מאוד על תשובתכם ד.

    • תביעות קטנות
      עו"ד גיל קראוס | 07/05/2009 14:28

      צהריים טובים, התקנות הרלוונטיות קובעות מספר חלופות למקום הגשת התביעה, לרבות מקום מגורי הנתבע, כך שתוכלי להגיש את התביעה גם באזור מגורי הנהגת הפוגעת. בדרך כלל בכל מקום שבו יש בית משפט השלום יש גם בית משפט לתביעות קטנות. נסי להיכנס לאתר בתי המשפט לצורך חיפוש היכן קיימים בתי משפט לתביעות קטנות. למעט מקרים דחופים, אין דרך להקדים את מועד הדיון.