פיצוי הניזוק

  • נזקי פח שאלה חשובה
    נעמה | 25/04/2009 22:53

    אם התרחשה תאונת דרכים שבה אירע נזק "פח"- והחברה שהרכב הניזוק ברשותה (אוטובוס) פותה ע"י חב' הביטוח (פוליסת מקיף) בחלק מזערי מחוו"ד שמאי הרכב, אזי האם אפשר לפנות למזיק לגבי יתר הנזק ע"פ חוו"ד (אשר שולם כמובן למוסך)- או לחילופין האם אפשר לדרוש אך ורק את דמי ההשתתפות העצמית ? אודה על התייחסותכם לאמור

    • פיצוי הניזוק
      עו"ד יקי רנד | 26/04/2009 10:59

      השאלה אינה ברורה לגמרי, אולם בעקרון, תפקידו של המשפט הנזיקי הנו השבת מצבו של הניזוק לקדמותו, וככזה, ככל שהניזוק קיבל אך חלק מנזקיו, מכוח פוליסת המקיף שברשותו, אזי, יכול הוא להפרע בגין יתרת נזקיו מהמזיק, ובלבד כי אין מדובר בפיצויי כפל, ולשם כך יצטרך להביא אישור מחב' הביטוח כי איננה מתכוונת לפצותו על יתרת נזקיו. אם יתרת הנזק, מגולמת בהשתתפות עצמית, אז בהחלט על המזיק לפצות הניזוק בסכום זה, ולעתים על המזיק אף לשלם נזקיו העקיפים של הניזוק, כגון ירידת ערך הרכב ואובדן הנחת העדר תביעות.

      • תודה , ושאלה נוספת
        נעמה | 26/04/2009 17:45

        מהו אחוז שכ"ט שנגבה בעד תביעה שכזו? ואיך אני אתמודד עם הוכחת האירוע לפרטי פרטים כאשר מדובר בנהג של אוטובוס של החברה שראה את האירוע... וכיום החברה היא זו שמגישה את התביעה. בנוסף איך מתמודדים עם טענה שהחלפים שהוחלפו בעצם שיפרו את מצב החברה כי הם מעלים את ערך הרכב (אוטובוס)? האם הם (מהצד הנגדי) צריכים להגיש חוו"ד נגדית? אודה על תשובותייך אני אובדת עצות

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 26/04/2009 20:43

          שכה"ט המקובל בתביעות מסוג זה, נע בטווח של 10% עד 20% מסכום התביעה. מי שיצטרך להתמודד עם הוכחת התביעה הנה התובעת, קרי, חב' האוטובוס, ועליה יהיה להביא לדיון את הנהג אשר היה מעורב בתאונה, שכן בעלדיו נשמטת הקרקע תחת רגלי התביעה. ניתן לתקוף חוו"ד שמאי, באמצעות חוו"ד נגדית, ואף באמצעות חקירת השמאי בביה"מ, לרבות עימותו עם כך כי החברה שיפרה מצבה, אולם עדיף כי שמאי מטעמך יתמודד עם שאלות אלו.

          • כל הכבוד! תשובות לעניין, ישר כוח  לת
            נעמה | 26/04/2009 22:48