תשובה

  • תביעה נגד הביטוח בגין נזקי גוף
    מבקש עצה | 23/03/2009 08:02

    שלום רב, עד כמה השופטים מבקשים "הוכחות חותכות ומדויקות" להוצאות ולעלויות של הנזקים שנגרמו לי בתאונת דרכים. אם למשל אני מבקש גלובלי 60000 ש"ח (רק לדוגמה) על הוצאות רפואיות, האם השופטים מקפידים שתהיינה בתביעה קבלות בדיוק בדיוק בסכום הנתבע?

    • תשובה
      קובי | 23/03/2009 12:17

      שלום לך, בית המשפט אינו שוק, לכן תגיש קבלות מדויקות להוצאות שנגרמו לך, במידה ותוכיח כי בתקופת ההחלמה הייתה זקוק לעזרה, בית המשפט יכול להוסיף לסכום שקבע תוספת של נזק לא מימוני/או מימוני, מה שיגדיל את הפיצוי שתקבל, עצה,,,, אל תנסה לנפח את ההוצאות כי השופט לא אוהב את זה. כמובן על פי סכום הפיצוי שאתה מבקש עדיף לפנות לעו"ד. בהצלחה.

    • אשמח לקבל תשובה דווקא מעורכי הדין של הפורום, תודה!
      מבקש עצה מקצועית | 23/03/2009 13:01

      אעריך מאד אם עורכי דין של הפורום יגיבו לשאלתי מעלה. ובלי כל קשר אינני פוסל תשובות של גולשים.

    • נזק מיוחד
      | עו"ד יקי רנד | 23/03/2009 16:24

      שאלתך מתייחס למישור הנזקים הנהוג לכנותם תחת הכותרת "נזק מיוחד", דהיינו נזקים ספציפים אשר בהם נשאת עד למועד מתן פסק הדין ( הוצאות רפואיות, עזרת צד ג' וכיו"ב ). בעקרון, יש לתמוך נזקים אלו בקבלות לצורך הוכחת הנזק, אולם, בתי המשפט נוהגים לפסוק גם על דרך האומדנא בנסיבות בהן סביר כי התובע נשא בפועל בנזק הנתבע.

      • תודה רבה לעו"ד יקי רנד על תשובתך המקצועית
        מבקש עצה מקצועית | 24/03/2009 11:32

        הארת את עיני.