תשובה

  • לתבוע עו"ד על ניהול לקוי של תיקים
    מיכאל | 17/03/2009 20:41

    האם ניתן לתבוע עו"ד על טעויות חוזרות במספר תיקים,בנוסף לאחר התייצות עם עו"ד אחר התגלה שסכומי התביעה באחד מהתיקים לא מבוסס,וכנראה אין בהם שום מעמד משפטי? תוך כמה זמן העו"ד חייב להגיש לבית המשפט בקשה להפסקת ייצוג? האם עדיף לפנות ללשכת עו"ד? תודה

    • תשובה
      משה א | 18/03/2009 14:04

      שאלתך כלל לא ברורה, לא ברור האם אתה דורש את הפסקת הייצוג של עורך הדין או שמא הוא זה שרוצה להפסיק את הטיפול בך? לעצם העניין : במידה ועורך הדין תיפקד באופן לא ראוי ויש במעשיו "רשלנות מקצועית" שהביאה לגרימת נזק ( בעיקר ממוני ) לך הרי שיש באפשרותך לתבוע אותו בגין רשלנותו ובמידה ותוכיח את קיומו של הנזק ואת גובהו תיזכה לפיצוי הולם ע"פ החלטת בית המשפט. רוב עורכי הדין מבוטחים בביטוח "אחריות מקצועית" שאמורה לפצות אותך בנסיבות הללו במידה ובית המשפט יפסוק לטובתך, גם אם הוא לא מבוטח הוא זה שיצטרך לפצותך מכספו הוא. אם ברצונך שעורך הדין יפסיק את הייצוג עליך לשלוח לו מכתב דרישה ולהבהיר לו את רצונך ועליו מוטלת החובה לדווח לבית המשפט על הפסקת הייצוג והעברת התיק אליך או לעורך אחר שתבחר. מקווה שסייעתי..