זכויות במקרקעין

  • עילה נזיקית בגין האיומים?!
    יגאל | 08/03/2009 19:16

    שלום רב, יש לי שאלה מאד מעניינת לעיונה. זכות קניין על הנכס וצירופו (חניה + הדירה). נא לסיים לקרוא!!! אני מתגורר בדירה שבנוסח טאבו מצוי סעיף בנוגע לחנייה אחת מוקצת לכל דירה. לאחר שמשפחתי רכשה רכב לאחרונה, התחלנו להעמידו במקום שעליו עוד בתקופת רכישת הדירה רשמנו את המספר דירתינו היינו בין הדיירים הראשונים שאכלסו את הבית. באותה תקופה שלא היה לנו רכב היה רשום על המקום החניה את מספר דירתינו ולא השתמשנו בזכות למקום החניה המוקצת. חובה לציין ולדייק, כי לא מצוי בטאבו סעיף צירוף של חניה ספציפית, אלא נוסח כללי מספר דירות ומספר מקומות חניה לכל דירה מקום חניה אחת. בעקבות רכישת הרכב התחלתי לחנות באותו המקום שהיה רשום עליו מספר דירתי ואם המקום תפוס הייתי חונה בסמוך. בתקופה האחרונה קיבלתי מספר הערות מטעם הדייר שחונה שמה שהוא לא מוכן שאני אחנה במקום לעיל. לאחרונה אפילו אותו האחד איים עליי ואמר אם אמשיך לחנות באחת מן המוקות החניה הוא יסגור איתי חשבון, כמובן הגשתי תלונה במשטרה ואף הבאתי עד ראייה שנכח בזמן האיומים. החוקר טען כי התיק לפי דעתו יסגר מחוסר עניין לציבור!!! מכאן, שאלתי הרי מתוקף הנכס וחוזהו ישנן זכויות שמוקנות בהתאם ללא כל ספק. לצערי אחרי שהמע' שאמורה לשמור על זכויותיי הפוזיטיביות הינה מקצרת את תשובתה וטיפולה לא נישאר לי, אלא להמשיך לביהמ"ש. ברצוני להגיש תובענה לערכאה, אך אינני סגור על עילה ובכלל את חוזקה בתחום הנזיקין, נא להציע לי איך ניתן לפעול בהתאם לבעיה כה קשה???!!! מודה מראש על טרחתך.

    • זכויות במקרקעין
      זיו | 09/03/2009 14:54

      דעתי שלא מדובר בתביעה נזיקית שכן מדובר על זכיות שבמקרקעין. ממליץ לך לפנות לעו"ד בתחום. בהצלחה אישית אני לא רואה בעיה גדולה מבחינתך

    • ויכוח אודות חנייה
      עו"ד גיא כהן | 09/03/2009 16:53

      שלום זיו הסמכות לתביעה כזו היא למפקח על המקרקעין. הוא נמצא בטאבו המקומי. בהצלחה.