דיבה מפי המעביד

  • תביעת דיבה נגד מעסיק לשעבר
    עמי | 05/03/2009 09:26

    מעסיקי פיטר אותי (מסיבת אי התאמה)ולאחר כחודש הגיש תלונה במשטרה על גניבה על מנת לא לשלם לי פיצויים כחוק. מהמשטרה זימנו אותי ואיך שהגעתי החוקר התנצל שהגעתי ואמר שהוא לא הספיק להתקשר אבל שאני יכול ללכת כי הוא זימן אותם ליום למחרת מכיוון שאיננו מבין על מה מתבססת התלונה שלהם. מאז ועד היום לא יצרו איתי שום קשר מהמשטרה. כמו כן הגשתי תביעה לבית משפט לדיני עבודה נגדם והשופטת קבעה בדיון הראשון כי אין סעיף 16/17 וקבעה תצהירים לעוד כמה חודשים. כל מעסיק חדש שמתקשר ארליהם הם אומרים בטלפון כי גנבתי מהם כסף ולכן פוטרתי ומכיוון שכך אינני מצליח למצוא עבודה אחרת. השאלות שלי ברשותכם כמובן : 1. האם ניתן להגיש תביעת דיבה נגדם ? 2.מה עושים על מנת שהם יפסיקו להכפיש את שמי ? 3. האם לחכות לאחרי סיום התביעה בבית דין לדיני עבודה ? 4. איך אני יכול לדעת איפה עומדת התלונה במשטרה (הם סירבו להגיד לי כלום כי הם טענו שאינני מגיש התלונה) ? אשמח לשמוע כל תגובה הערה והארה תודה עמי

    • דיבה מפי המעביד
      עו"ד גיא כהן | 06/03/2009 08:43

      שלום עמי אתה רק צריך לאסוף ראיות לכך כי הוא אומר הדברים למספר אנשים ואז אתה יכול להגיש תביעה. בינתיים סביר כי התלונה תיסגר. רצוי כי תיסגר בהיעדר אשמה.