לשון הרע

  • הוצאת דיבה או לשון הרע...
    מורה | 27/02/2009 16:47

    יש לי שאלה לגבי עינין שנראה לי אישית קצת מסובך... בני בן שנה וחצי היה במשפחתון בו המטפלת היתה נוהגת לקשור לו מוצץ עם חיתול, היתה מאכילה אותו מצות במרק ..טוחנת... , נותנת לילד פופקורן... הילד היה ממש נירתע ומפחד ממנה, היא היתה מרימה יד למשקפים, הוא היה מנמיך ראש... הוא נכווה באצבעותיו, מכה בראשו וצועק מילותיו הראשונות : פויה, פויה" ואז כבר פניתי לרכזת והתלוננתי שהוא 95 אחוז מוכה שם. היא את חולת ניקיון, בקושי נתנה לילדים לשחק כי יבלגנו וכוכו... הרכזת הפתיעה וראתה חלק ממה שאמרתי שזה נכון... הרכזת זימנה אותי עם המנהלת של המשפחתונים, שם הם החליטו כי בשבוע שהיא יוצאת לחופש, יפזרו הילדים למשפחתונים ואז יעבירו הילד למשפחתון שאליו יפוזר. כך היה. במשפחתון החדש, המטפלות מכירות.... והראשונה הפחידה את השניה שאני סתם מתלוננת וכדאי שהיא תתלונן עלי על כל דבר קטן. לפני חודש הילד הגיע עם מכה בסנטר שראיתי רק למוחורת כי אותו יום היתה לי השתלמות והילד היה ישן כבר. כשספרתי לה היא אמרה שלא אצלה, גם בעלי טען שכך הוא הגיע .... בקיצור, הוא נשרט מילד בפניו, נשרט שריטה עמוקה בגב מילד.. נפל לפני שבועיים וחצי על הקיר והיא התקשרה לביהס שאגיע בבהילות כי הילד אפאטטי והיא חוששת. השבוע פתאום היתי בעיריה, מגיעה לשוחח איתי פקידת סעד.. שהיו תלונות... שהילד הגיע חבול... אני אמא מאוד משקיעה, אני עובדת תחום חינוך ויש לי 3 ילדים ... הם כבר לקחו תסקיר מהיועצת על הילדה , תסקיר חיובי, ועל הילד גם ביקשו ואני בטוחה שהוא יהיה חיובי. אבל מבירור הבנתיח שיצר הנקמה של המטפלת הראשונה הביא אותה "ללכלך" עלי ולהחזיר לי. לציין כי לפני שהוצאתי את ילדי, היתה אמא נוספת שהוציאה את ביתה ... שהיתה מקיאה שם והמטפלת הגיעה לצרוח על האם שהיא משוגעת ותגיע לקחת את הבת המקיאה שלה או שתמצא את הילדה ברחוב.... אני מאוד פגועה בכלל מכך שהגיעו אליי בצורה כזו... האם אני יכולה להתלונן ולתבוע על הוצאת דיבה או לשון הרע? ואם כן, את מי? המטפלת? הרכזת? אודה על תשובתכם.. ממני הפגועה קשות... בעיקר לאור ההשקעה המרובה בילדיי...כולם!

    • לשון הרע
      עו"ד גיא כהן | 01/03/2009 17:00

      שלום רב לא ברור מהם הדברים אליהם את מתייחסת כאל לשון הרע. אם היו דברי בלע שהופצו בקרב כמה אנשים זה לשון הרע.

      • אבהיר מעט...
        מורה | 01/03/2009 17:44

        המטפלת הקודמת כרצון לנקמה דיווחה כנראה עלי דברים שלא היו ... לא רציתי להקשיב אפילו מהם הדברים . אני טוענת שהמטפלת דיווחה שקרים כרצון לנקמה על שהוצאתי את בני משם. האם אוכל לתבוע אותה אישית או שהיא יכולה לטעון שחלה עליה חובת דיווח, מה שגם זה לא אמיתי כי מעניין שדיווחה רק עתה, אחר שהוצא בני מאצלה...