תאונה נעדרת כיסוי ביטוחי

  • מקרה ביטוח אשר לא דווח לביטוח
    ג'ו | 20/02/2009 11:53

    שלום רב, מקרה בו הייתי מעורב בתאונת דרכים, אך מסיבות שונות לא דיווחתי לביטוח על המקרה. היום, כעבור שנה, רוצה הצד השני לתבוע אותי אישית, מהו המהלך הטוב ביותר שלי? שאלה נוספת, אותו מקרה כאשר הנהג נהג ברשותי אך הינו פחות מגיל 24, ולכן אינו מכוסה בביטוח-מהו המהלך הטוב ביתר שלי כאשר אני נתבע אישית? תודה מראש

    • תאונה נעדרת כיסוי ביטוחי
      | עו"ד יקי רנד | 22/02/2009 13:36

      במידה והתאונה המדוברת אינה מכוסה ביטוחית, הרי שלעובדה כי לא דיווחת למבטחת רכבך, אין משמעות גדולה, שהרי ממילא לא תכוסה ביטוחית במידה ותחויב בנזקי הרכב המעורב בתאונה. באשר לתביעה, הרי שזו צריכה להיות מופנית כנגד האדם אשר נהג בהרשאתך בעת התאונה, מאחר והוא האחראי לנזק, אלא אם כן קיימת יריבות בינך לאדם זה.