תביעות קטנות

  • תביעות קטנות
    דקלה | 17/02/2009 15:54

    שלום רב, אני רוצה להגיש תביעה קטנה עבור נזק שנגרם לי לרכב והנהג הפוגע לא מוכן לשלם. מלבד הערכת הנזק אני רוצה גם פיצוי עבור מועד המשפט עצמו. האם אתם (או מישהו מהקוראים) יכול לומר לי כמה זמן בערך לוקח משפט כדי שאדע כמה כסף לדרוש (חצי יום עבודה או יום שלם או פחות?)

    • תביעות קטנות
      זיו | 18/02/2009 10:03

      שלום דקלה ראשית עליך להגיש תביעה לביהמ"ש לתביעות קטנות ולא להמתין בכלל שהנהג הפוגע ישלם לך. כל שעליך להכין הוא את הערכת השמאי לנזק של הרכב ובאם את עצמאית אז מסמך מרואה חשבון על גובה יום עבודה שלך. כמובן שאם את שכירה אזי יש צורך בתלושי שכר. לרוב שופטים בבתי משפט לתביעות קטנות, מעבר לפסיקה עבור הנזק, פוסקים בנוסף גם להוצאות משפט שזה כמה מאות שקלים. בהצלחה