שכר טרחה

  • מעבר בין שני עו"ד עזרה דחופה אודה להתייחסות
    אור | 04/02/2009 16:48

    לפני כ- שלוש וחצי שנים עברתי תאונת דרכים וכעבור חצי שנה הפנתי את התביעה לעו"ד ע"מ שיטפל בתביעה,הנזק שקרה לי בעקבות התאונת דרכים הוא פריצת דיסק, בהתדיינות בין העו"ד שלי לחב' הביטוח חב' בביטוח הציע לי סכום של 25000 ש"ח לדעתי סכום זה נמוך כיון שלפני זה הייתי בחורה בריאה, כיום אני רק בת 25 ,פניתי לעו"ד אחר שאמר לי שאני יוכל לקבל פיצוי גדול יותר עבוד הנזק שיש לי, אמרתי לעו"ד שאני רוצה לעזוב את משרדו, תחילה הוא ניסה להניע אותי מלעשות זאת אחר לאחר התעקשות מבחינתי הוא שיחרר את התיק, ואמר לי שבסוף התביעה עם העו"ד החדש הוא ישמח לדעת כמה קיבלתי, אמרתי לו שאני ישמח לומר לו. העו"ד הקודם קיבש מהעו"ד מכתב התחייבות לגבי תשלום בסוף התביעה, השאלה שלי היא על סמך מה יחושב גודל התשלום??? על סמך הסכום שבסופו של דבר שילמתי או חישוב לפי 25000 ש"ח שהעו"ד הראשון הציע ל אודה להתייחסותכםי

    • שכר טרחה
      עו"דמירית ארביב ליאנ | 05/02/2009 09:19

      ראשית, השכר טרחה המקסימלי הקבוע בחוק בנושאי תאונות דרכים הינו 10% במידה והתיק לא הגיע לביהמ"ש. שנית, מאחר ואף המו"מ לא הסתיים והעו"ד השני ימשיך בהדיינות, אזי לא יהיה מגיע לעו"ד הקודם 10% מהשכר הסופי שהושג. ממליצה לך מעכשיו לסגור עם העו"ד הקודם והנוכחי מה האחוזים שמגיעם לכל אחד שלא תפלי בן הכסאות. רצוי שאף יהיה לך הסכם שכ"ט כתוב.

      • שכ"ט עו"ד
        עו"ד גיא כהן | 05/02/2009 09:41

        שלום רב ברצוני לתקן נקודתית בעניין גובה שכה"ט. שכה"ט הקבוע בחוק לפני ביהמ"ש הוא 8%.

    • אבל....
      אור | 05/02/2009 17:48

      ישנה אפשרות כזו שהעו"ד ה-1 יסרב לסכם איתי בנקודת זמן זו את סכום שכר הטרחה? האם ה-8% זה מה שקבו ע בחוק או שהעו"ד הראשון והשני יכוליםלדרוש יותר?