לשון הרע במסגרת הליך משפטי

  • לשון הרע בתביעת רשלנות רפואית
    יוסי | 31/01/2009 21:32

    הגשתי לא מזמן תביעת רשלנות רפואית בשל ניתוח כושל שבוצע בי. בכתב ההגנה מטעם הנתבעים נטען שהעלמתי מן הנתבעים את העובדה כי אבי חולה במחלה X למרות שנשאלתי על כך בטופס ההסכמה (ובמידה שהייתי מיידע אותם על כך עובר לניתוח שלי הם היו נמנעים ממנו). לשמחתי (ולצערם) אבי אינו חולה כלל וכלל במחלה זו (וגם אין להם שום מסמך המאשר זאת. הם בודים את הדבר מליבם הואיל ומדובר בקייס אבוד מבחינתם, אז למה לא לירות לכל הכיוונים ולשער השערות) שאלתי היא האם אבי יכול לתבוע אותם בגין לשון הרע/דיבה על כך שהם בדו מחלה שאינה קיימת אצלו? אדגיש הם לא עשו זאת בתום לב. אין להם שום מסמך שמאשש את טענתם (אין להם גם ויתור סודיות על מסמכיו הרפואיים וגם אבי לא ראה רופא כבר 40 שנה!!) אודה על תשובה מפורטת.

    • לשון הרע במסגרת הליך משפטי
      | עו"ד יקי רנד | 03/02/2009 13:04

      אין ספק כי ייחוס מחלות לאביך, באופן שקרי, הנו דבר מכעיס ומקומם, וטבעי כי חמתך וחמת אביך תבער. עם זאת, להערכתי סיכויי תביעת לשון הרע, הנסמכת על טענות הנתבעת בכתב הגנתה בנושא מחלת אביך, הנם נמוכים עד אפסיים ואבהיר עמדתי. בחוק איסור לשון הרע, קיימת חסינות לבעלי דין ובאי כוחם, לדברים הנאמרים ונטענים על ידם במסגרת ההליך המשפטי. קיימת אי בהירות מסוימת, האם מדובר בחסינות מוחלטת או שמא בחסינות מוגבלת, אולם לית מאן דפליג, כי החסינות משתרעת, בין היתר, על טענות בעל דין אשר אשר אמורות לקדם ענינו במשפט, וקשורות באופן ישיר בהגנתו, גם אם מדובר בטענות אשר מתבררות כשקריות. להבהרות נוספות הנך מוזמן לפנות למסלול היעוץ האישי.