תקיפת כלב

  • נשיכת כלב
    אשרת | 25/01/2009 16:51

    שלוםלפני מספר שבועות שליח שהגיע אלינו ננשך ע``י הכלב שנמצא בבעלותי.תיאור המקרה:השליח הגיע ואבא שלי יצא לקשור את הכלב וביקש מהשליח שימתין עד שנקשור אותו, באותו זמן אני חזרתי הביתה ונכנסתי לחצר והשליח נכנס בעיקבותיי למרות שהכלב עדיין לא היה קשור, ברגע שהכלב בא לכיוונו הוא תפס באבי וטלטל אותו, כדי שהכלב לא יבוא אליו, תוך כדי הטלטול השליח הפיל את אבי לריצפה וברגע שזה קרה הכלב נשך אותו.הערות:1. יש לציין כי כל המקרה קרה בתוך החצר הפרטית שלנו- השליח נכנס לחצר למרות שנתבקש להמתין בחוץ.2. על השער יש שלט של כלב בחצר3. הכלב הינו מחוסן וגם נשלח להסגר בעקבות המקרה, הכלב אינו מוגדר כלב מסוכן.4. השליח עבר חיסון בכל מקרה בבית החולים אך לפי דבריו לא נגרם לו נזק פיזי, אך הוא דורש פיצוי על עוגמת נפש בסכום אנו נבחר ואם לא נשלם לו הוא יתבע אותנומה החוק אומר במקרה כזה?האם יש לו עילה לתביעה?תודה מראש

    • תקיפת כלב
      עו"ד גיא כהן | 26/01/2009 08:07

      שלום אשרת. עילת תביעה יש לשליח. ברם על פי פקודת נזיקין בסעיף 41 יש גם הגנה טובה לבעלי כלב כאשר הניזוק הסיג את הגבול. ספק אם המקרה שתארת הוא הסגת הגבול לה התכוון החוק. ישנם פנים לכאן ולכאן ובהחלט הייתי שוקל פשרה הגיונית בחיוב.