הליך משפטי בעקבות אלימות ילדים

  • פגיעה בנער בן 13
    מיכאל | 22/01/2009 15:15

    שלום. לאחרונה אחייני הצעיר קרה מקרה אבסורדי. לפני שנה בערך,אחייני רב עם חברו הטוב על רקע עדתי. בין חברו הטוב לאחייני היו כמה ילדים אשר היו חברים של שניהם ולא לקחו צד. ככל שהזמן עבר העניינים ביניהם התלהטו עקב התגרויות של אותו הילד והסתה. לפני ככמה חודשים,לאחר בית הספר,אותו ילד החליט להתאסף עם חבורת ילדים,"ולהביא מכות" לאחייני עקב מתיחות שהתגברה בין אחייני לחבורת אותם ילדים והילד. הם התארגנו כ40 ילד לערך ופגשו את אחייני לאחר הבית ספר וניסו להכותו.אחייני יצא עם שטף דם מתחת לעין באיזור הלחי.באותו אירוע התערב גם ילד מסויים בכך שדאג לחמם את האווירה עד להגעתה וכן להוסיף כמה בעיטות ומכות. הוחלט בקרב משפחתי שלא לפנות למשטרה ולתת לבית הספר לטפל במצב. בית הספר החליט שלא להשעות את אותו התלמיד אשר בעט וחימם את האווירה. יום אחד,לאחר המקרה,אחייני חזר מחוגו ונתקל לפתע באותו ילד מלווה עם חבורת 3 ילדים "ערסים" הגדולים מאחייני בשנה.אותם הילדים לא ידעו על המקרה של הריב שלו וכאשר חלפו על פניו לא התייחסו אליו.אך אותו ילד שהיה איתם,דאג לספר להם שאני זה שרבתי עם חברם,ואלה בתגובה החלו להכותו עם תיבת מתכת אשר הייתה אצלם(תיבת נרגילה) וכן אגרופים ובעיטות.בנוסף אותם ילדים הוציאו אולר ואמרו שהם ירצחו אותו אם הוא יתקרב אל חברם עוד פעם. אותו ילד שחימם לא אמר מילה רק צחק וקילל. אחייני חזר הבייתה מדוכא ועצבני.הוריו שאלו אותו מה קרה. הוא הסביר להם כי כמה ילדים שוב הכו אותו וכי נמאס לו. לאחי(אביו של אחייני) ואשתו נמאס מהעניין והם רצו לרדת למטה לחפש את אותם ילדים. לבסוף אשתו נשארה בבית ואחייני ואחי יצאו לחפש את אותם ילדים. כאשר הם מצאו אותם,לאחי(אשר נמצא בעשור הרביעי לחייו) פקעה העצבנות וישר הלך לילד הגדול שבחבורה והכי קרוב אליו אשר במקרה היה אותו ילד אשר חימם את האווירה. אותו ילד טען מאוחר יותר,לאחר שהאירוע נגמר,כי אחי פגע בו גם עם חגורת כלבים בראשו וטען כי ישנו סימן על ראשו. משפחתו תבעה את משפחת אחי. ברצוני לדעת מהו העונש שיהיה במידה ובית המשפט יתייחס לחגורה הבדוייה ומה העונש שיהיה במידה ובית המשפט יתייחס רק למכה? בתודה.

    • הליך משפטי בעקבות אלימות ילדים
      | עו"ד יקי רנד | 25/01/2009 11:36

      משאלתך אני מניח כי מדובר בתביעה נזיקית אשר הוגשה ע"י משפחתו של הילד המכה, ועל כן אין מדובר בעונש אשר צפוי לאחיך, מאחר ולא מדובר בהליך פלילי, אלא במידה ואחיך יימצא אחראי להכאת הילד ולגרימת נזק, יחויב בפיצוי כספי כלפי הילד ו/או משפחתו. להערכתי, על אחיך להתגונן ואף לשקול הגשת תביעה נגדית כנגד הילד המכה ו/או הוריו. נסה פנייה למסלול הייעוץ האישי לצורך קבלת סיוע.

      • חומרת העונש
        מיכאל | 25/01/2009 12:39

        שכחתי לציין גם כן כי כאשר פקעה עצבנות אחי הוא שיחרר סטירה במשטרה אחי לא הכחיש ואמר שזה מה שקרה והילד טען מאוחר יותר שבנוסף לסטירה הגיע גם חגורת כלבים לראשו וטען כי יש לו סימן על האוזן. אתה יכול להעריך בבקשה את העונש הצפוי שיקרה במידה ויקבע במשפט שהיה בנוסף שימוש בחגורת כלבים או את העונש הצפוי שיקרה אם לא הייתה חגורה? אם זה בסכומי כסף אתה יכול בבקשה לכתוב את הסכומים המוערכים? והאם מאסר או עבודות שירות הם אופציה? תודה וסליחה על הטרחה.