פס"ד על דרך סעיף 4(ג)

  • פיצויים בגין ת"ד
    יוסי | 17/01/2009 17:18

    קיבלתי פסק דין אודות פיצויים בגין אחוזי נכות (כתוצאה מת"ד). בפסק הדין צויין כי ב"כהצדדים הסכימו כי פסק הדין יינתן על דרך הפשרה לפי ס' 4ג' לחוק הפלת"ד. ראוי לציין כי עורך הדין לא התייעץ עימי לגבי הפשרה ולא הסכמתי אודות הפיצוי. תוך כמה זמן אני יכול להגיש ערר על פסק הדין? האם ייפוי הכוח שעורך הדין קיבל לטיפול בתיק, כולל גם הגעה להסכם פשרה מבלי להתייעץ עימי? האם אני זכאי לקבל את המסמכים של המשפט כולל פרוטוקול?

    • פס"ד על דרך סעיף 4(ג)
      | עו"ד יקי רנד | 18/01/2009 13:23

      על פס"ד אשר ניתן על דרך סעיף 4(ג) לחוק הפלת"ד, ניתן להגיש ערעור, אולם בפועל, מאחר ומדובר בפס"ד על דרך הפשרה, עילות הערעור מוגבלות ומצומצמות עד למאוד. באשר ליפוי הכח לעורך דינך, הרי שבד"כ כולל יפוי הכח הסכמת הלקוח לביצוע פשרה ע"י עורך דינו, אם כי כאשר מדובר בהליך דיוני המבוסס על פשרה, כדוגמת סעיף 4(ג) הנדון, מן הראוי כי עוה"ד יבקש הסכמת לקוחו מראש טרם הוא נותן הסכמתו לבית המשפט. ניתן להגיש ערעור תוך 45 יום מיום קבלת פסה"ד, ויתכן כי העדר הסכמתך סיום הסכסוך על דרך פשרה, מהווה עילת ערעור עצמאית, וזאת מלבד טענותייך כנגד פסה"ד לגופו.