ביטוח תלמידים

  • אירועי כיתה המאורגנים ע"י ועד ההורים
    אמא פעילה | 09/01/2009 08:56

    שלום רב. אני פעילה בועד ההורים בכיתה של בני. אנו מארגנים אירועים שונים לכיתה,חלקם מחוץ לשעות הלימודים וכתלי בית הספר, כגון טיולי משפחות, מפגשים בפארק וכדומה. 1. ידוע לי שקיים ביטוח של משרד החינוך לתלמידים באשר הם, אך מה בדבר משתתפים שאינם תלמידים (הורים, אחים, חברים)? 2. האם הביטוח הנ"ל מקיף מספיק? 2. אם חלילה קורה דבר מה למי מן התלמידים בכיתה או משתתפים אחרים במהלך אירוע כזה - האם חלה אחריות משפטית על מארגני האירוע/טיול? תודה.

    • ביטוח תלמידים
      עו"ד גיא כהן | 09/01/2009 16:36

      שלום רב. שאלתך במקום וכבר עניתי על כמותה לפני מספר חודשים. הביטוח אינו מספק מבחינת הסכומים בהם הוא מכסה, אם כי הוא מכסה גם את ההורים של התלמידים. אם גם האחים תלמידים באותה עת (לרבות במסגרת אחרת של משרד החינוך), הרי שגם הם מכוסים. תתכן אחריות של המארגנים אם כי עד היום לא ראיתי בימ"ש שחייב הורה מארגן בפעילות וולנטרית שכזו. ככל שהורה מארגן יימצא אחראי לנזק בפעילות כזו, הביטוח של משרד החינוך לא יעזור לו. אני הייתי ממליץ בכל פעילות לכתוב בהודעה כי האחריות הינה על ההורים המלווים בלבד וכי הוועד הוא רק שליחם של כלל ההורים.

      • המשך-טיולי כיתה
        אמא פעילה | 12/01/2009 17:29

        ומה בדבר משתתפים שאינם תלמידים או הוריהם? תינוקות? סבים?