תשובה

  • נזק לרכב
    רינת | 07/01/2009 15:45

    רכב פגע ברכב שלי תוך כדי שהוא נכנס לחניה ושפשף את כל הפגוש האחורי שלי. הנזק הוערך ב-600 ש"ח. יש לי את מס' הרכב הפוגע. אני לא רוצה להפעיל את הביטוח המקיף על סכום כזה, כי יש השתתפות עצמית. הנהג הפוגע צריך להפעיל את צד ג' שלו. מה עושים? למי פונים? למשטרה?

    • תשובה
      עו"ד ע. שנקר | 07/01/2009 16:21

      פניה למשטרה אינה הכרחית. עליך לפנות אל הביטוח של הנהג הפוגע, ולדרוש מהם את הפיצוי.

      • ומתוך נסיון אישי
        ראש אינדיאני | 21/01/2009 19:41

        לאחר שתיפני במסגרת מיצוי הליכים אל חברת הביטוח של הפוגע את יכולה לתבוע את כל נזקייך מתביעות קטנות ובכך תזכי לבטח מאחר ואין לך מקרה של טמבל שפגע ולא מודה שפגע אלה שנסעת רוורס בכביש מהיר וכך ניפגע ריכבך זו טענה אבסורדית אבל הרבה נוקטים בה בית הדין לא כל כך נוטה ללכת לכיוון של להאמין באותו טוען

    • נזק לרכב
      | עו"ד יקי רנד | 08/01/2009 12:03

      לא ברור מפנייתך האם מדובר בתאונת פגע וברח או שמא מדובר בהחלפת פרטים מסודרת. בעקרון, כאשר מדובר בנזק בסדר גודל של רכבך, יש לנסות להיפרע ישירות מהנהג הפוגע, ואין צורך במעורבות ביטוחית שלך או של הפוגע. עלייך לברר פרטים מלאים של הפוגע ( שם, ת.ז, כתובת, שם בעל הרכב ), במידה ואינם ברשותך ניתן להעזר במשטרה. לאחר מכן, יש לפנות לפוגע, מומלץ בכתב, ולדרוש כי יפצה אותך על נזקייך. מבטחת רכבך יכולה לסייע לך באיתור הפוגע, ואף בהוצאת מכתב דרישה.

      • יש בעיה
        רינת | 27/01/2009 10:19

        הבעיה היא שהוא לא מוכן לשלם. חברת הביטוח בה הוא מבוטח היא אותה חברת ביטוח שבה אני מבוטחת, אבל הוא לא מוכן לשלם. מה עושים? האם אפשר לתבוע בנזיקין בבית משפט? האם להגיש תלונה במשטרה? אני לא יודעת מה לעשות. מצד אחת, מדובר ב600 ש"ח בסך הכל. מצד שני, זה מעצבן, כי האוטו שלי חדש 2008 ועכשיו הוא כולו סרוט ומעוך מאחורה.