חידוד השאלה

  • עוולת התערבות לא הוגנת
    אסף | 06/01/2009 15:15

    במצב בו נמנעה גישה לעסק מתחרה מדובר בהתערבות לא הוגנת. שאלתי היא בנוגע למצב שבו מניעת הגישה לא בוצעה ע"י העסק אלא בעל העסק ביקש ממכר שלו שאינו עובד בעסק למנוע את הגישה... האם מדובר בהתערבות לא הוגנת.. או שמא מדובר בשידול? כי המניעה לא נעשתה ישירות על ידי בעל העסק או אחד מעובדי העסק.

    • חידוד השאלה
      אסף | 06/01/2009 15:20

      לחדד את שאלתי.. האם יש לי עילה לתבוע את בעל העסק שביקש מחברו למנוע את הגישה לעסק שלי או שעשו לי תרגיל שגם אי אפשר לתבוע בגינו?

      • מניעת גישה לעסק
        | עו"ד יקי רנד | 07/01/2009 12:34

        שאלתך אינה מובנת דיה. נא הסבר למה כוונתך כי נמנעה גישה לעסק שלך. האם מדובר בעובד לשעבר של העסק המתחרה אשר נאסר עליו לעבוד בעסקך, האם מדובר בלקוחות.

        • מניעת גישה לעסק
          אסף | 07/01/2009 14:28

          מה שקרה זה שהגיע מישהו עם איזה אמסטף עצבני ונעמד במשך הרבה זמן ליד המכולת שלי וסירב לעזוב את המקום, והלקוחות פחדו להיכנס.בדיעבד הסתבר לי שמדובר בחבר של בעל מכולת מתחרה שלי שהקשר בינינו לא טוב אבל החבר הזה לא עובד אצל בעל המכולת המתחרה אלא סתם חבר שלו.השאלה היא האם אני יכול לתבוע פיצויים ממישהו?

          • מניעת גישה לעסק
            | עו"ד יקי רנד | 08/01/2009 11:58

            ניתן לתבוע את בעל המכולת או בעל הכלב, במידה והנך יכול להוכיח כי היתה כוונה ברורה לפגוע ברווחיות המכולת, והנך יכול לאמוד נזקיך. חשוב לציין, כי נושא פנייתך, הנו בעל ניחוח פלילי, ומומלץ להתלונן במשטרה, וזאת ללא קשר להגשת תביעה.