נזקי דירה שכורה

  • שלום , שאלה על שכירת דירה ותביעה
    יקיר | 14/12/2008 08:39

    שלום, שכרנו דירה בת שתי קומות. הסתבר, כשנכנסנו לדירה, שהמשכיר קנה רק את הקומה הראשונה [אחרונה בבניין] מהקבלן. את הקומה השנייה הוא בנה ללא אישורים על דעת עצמו ואת זה הוא לא אמר לנו. במהרה התגלו ליקויים רבים, באינסטלציה, בידוד ועוד ועוד, עד כדי שלא יכולנו להתגורר בקומה השניה ולהשתמש בה. הליקויים תוקנו בחלקם ובאיטיות רבה. בזבזנו ימי עבודה רבים ושעות של עוזרת בית ועוד ועוד. עכשיו אנו רוצים לתבוע נזיקין מהמשכיר שכן, אנו לקראת סיום שנת השכירות הראשונה ועדיין לא תוקנו כל הליקויים. אין לנו אפשרות להתגורר כאן ואנו נאלצים לחפש דירה אחרת. השאלה, האם לתבוע בתביעות קטנות או בבית משפט השלום ? שכר הדירה כאן מאוד גבוה והנזק בהתאם. תודה על התשובה

    • נזקי דירה שכורה
      | עו"ד יקי רנד | 17/12/2008 15:13

      לשיקולכם ובחירתכם הערכאה בה תוגש התביעה. חשוב לזכור, כי בבית המשפט לתביעות קטנות מוגבל סכום התביעה לסך של 30,000 ש"ח, וכי אין ייצוג ע"י עו"ד. במידת הצורך, ניתן להעזר במסלול הייעוץ האישי