עו"ד חדשה

  • זקוקה לעזרה - פלת"ד
    נתי | 09/12/2008 13:11

    הנני עו"ד חדשה (ההסמכה בשבוע הבא...) וביום ראשון אני עתידה להתחיל לעבוד במשרד העוסק בתחום הנזיקין. ההתמחות שלי הייתה בתחום הרשלנות הרפואית. עוה"ד, אצלו אתחיל לעבוד, ביקש שטרם תחילת העבודה אעבור על חומר העוסק בפלת"ד. אנא הנחוני - במה עלי להתמקד? קראתי את חוק הפלת"ד והתקנות הנילוות, וכן מספר פס"ד. האם זה מספיק? מהם פסה"ד המנחים בפלת"ד? (אני ספצית בהלכות הקשורות לרשלנות רפואית אך עם מעט ידע בפלת"ד). תודה

    • עו"ד חדשה
      | עו"ד יקי רנד | 09/12/2008 14:18

      אינני רואה טעם להמליץ על פס"ד ספציפי, מאחר ותחום הפלת"ד מכיל מספר סוגיות מפתח אשר כל אחת מהן עתירת פסיקה. עם זאת, הייתי ממליץ לחרוש טוב את החוק והפסיקה בנושא הגדרת "תאונה מהי", "שימוש ברכב מנועי" קיימות הלכות מחייבות אולם הפסיקה משתנה חדשות לבקרים ולא דומה מקרה אחד לקודמו. חשוב להכיר את מנגנון הפיצוי לנפגעי תאונות דרכים. כיצד עורכים תחשיבי נזק. מהם ראשי הנזק הנתבעים, נזק ממוני ושאינו ממוני. למדי את הלכת "השנים האבודות". מהם "תשלום תכוף" ו-"תשלום עיתי". למדי את סוגיית "קרנית". מיהם הזכאים לתבוע. הכירי את מנגנוני הפיצוי המשיקים לפלת"ד, לרבות, מוסד הביטוח הלאומי, תביעה מכוח הפקנ"ז וכיו"ב, "ייחוד העילה". למדי הסיטואציה בה תאונת דרכים הנה אף תאונת עבודה. הכירי את השלכות קביעת הבל"ל לגבי אחוזי הנכות על תביעה מכוח הפלת"ד. הכירי את תקנות המומחים. כיצד מכינים בקשה למינוי מומחה. הכירי המסמכים הנדרשים בתחום, לרבות, טופס וס"ר, אישור משטרה, רשיון נהיגה וכו'. האמור לעיל אינו ממצה, אולם הוא בהחלט סוג של "מורה דרך". והכי חשוב, אל תהססי לשאול עו"ד מנוסים במשרד. בהצלחה בדרכך החדשה !