תשובה

  • נזקי גוף בגין אינוס
    יוספה | 08/12/2008 16:41

    האם מי שהורשע וערער לעליון אך עדיין לא התקיים הערעור קרי הדיון בעליון בעניינו- יכול להיקלע למצב של משפט אזרחי התובע ממנו פיצויים כל עוד לא הוחלט אם לקבל את הערעור או לא? האם המשפט יכול להתחיל טרם דינו חלוט?

    • תשובה
      עופר | 08/12/2008 20:41

      כן, אין קשר בין השניים.

    • תביעה אזרחית נגררת
      | עו"ד יקי רנד | 09/12/2008 13:32

      המשפט יכול להתחיל טרם פסה"ד הפלילי הפך לחלוט. במידה והנתבע יורשע, אזי, ניתן להגיש תביעה אזרחית נגררת לפלילים בפני המותב המרשיע, ופסה"ד המרשיע יהווה ראיה לכאורה לאמיתות תוכנו. במידה והתביעה הוגשה בפני מותב אחר, אזי, ניתן לצרף פסה"ד המרשיע כראיה ולעשות בו שימוש.