כתב תשובה בסדר דין מהיר

  • כתב תשובה בסדר דין מהיר
    משה | 05/12/2008 11:51

    האם לכתב תשובה בסדר דין מהיר מותר להוסיף עובדות חדשות שלא היו בכתב התביעה? האם מותר להוסיף מסמכים נוספים?

    • כתב תשובה בסדר דין מהיר
      שלי שוסטר, עו"ד | 07/12/2008 11:11

      משה שלום, אם קיבלת כתב הגנה והינך מעוניין להשיב לטענות שהועלו בו רשאי להגיש כתב תשובה. כתב התשובה יוגש תוך 15 ימים ממועד המצאת כתב ההגנה האחרון. כתב התשובה יהיה באותו הפורמט שיש להגיש כתב טענות בסדר דין מהיר. פירוט טענות, תצהיר, אסמכתאות, רשימת מסמכים והעתקיהם וחוות דעת מומחה (במידת הצורך). בברכה, שלי שוסטר, עו"ד

      • כתב תשובה
        עו"ד גיא כהן | 07/12/2008 11:56

        שלום משה. התשובה לשאלתך הינה כי כתב התשובה לא אמור לכלול עובדות שמרחיבות את היריעה שנפרשה בכתב התביעה שלך. אם יש לך טענות נוספות ולא רק התייחסות לכתב ההגנה ייתכן וכדאי לתקן התביעה. בכל מקרה יש להיוועץ בעו"ד שיראה את כל החומר.

      • לא הגיוני?
        משה | 08/12/2008 14:41

        אם אפשר להגיש שוב תצהיר אז איך הנתבע יתגונן? עו"ד גיא כהן חושב הפוך.