מפגע רעש

  • זריעת פחד ובהלה כעילה ?
    עפר | 23/11/2008 09:10

    אני גר באזור מגורים מאוכלס וותיק בו החלה עבודת בנייה מסיבית וארוכה (אני מניח שבהיתר) ומספר פעמים ביום (מ 6 בבוקר ועד 10 בערב) יש פיצוצים עזים שמרעידים קשות את הבתים באזור (הרגשה כמו ברעידת אדמה קלה) ומבהילים מאד ! כל פעם מחדש. האם פחד / בהלה מהותי וחוזר ונשנה יכולים להיות עילה לתביעה ? תביעה ייצוגית ? גם אם לא ניתן להוכיח נזק ?

    • מפגע רעש
      | עו"ד יקי רנד | 23/11/2008 13:20

      קיימים לך מספקר אפיקי פעולה על מנת להתמודד עם בעית הרעש שנוצרה. ראשית, עליך לבדוק, אם הנחתך כי עבודות הבנייה מתבצעות ע"פ היתר, אכן נכונה, והאם במסגרת ההיתר, רשאי מצבע העבודות במקום לייצר רעש בעוצמה בלתי נסבלת המתוארת על ידך. שנית, גם אם מדובר בביצוע רעש ע"פ היתר, הרי יתכן ומדובר בסוג של מטרד ו/או רעש שאינו כדין, וקיימים מס' חוקים המגוננים עליך, לרבות, חוק למניעת מפגעים, חוק למניעת מפגעים סביבתיים(תביעות אזרחיות), פקודת נזיקין ( ככל שיש נזק ) ועוד. לקבלת סיוע מקיף יותר, ניתן לפנות למסלול הייעוץ האישי.

      • העבודה מתבצעת בהתר
        עפר | 20/01/2009 10:50

        מדובר בפרוייקט לאומי גדול ומוכר המתבצע בהתר. הבעייה היא לא רעש אלא הרעדה של כל הבית (כל הבתים באזור) באופן שגם אם לא גורם נזק למבנה גורם לפחד רב (התחושה כמו שכתבתי בדיוק כמו ברעידת אדמה) כיוון שפיגעה היא בעיר ובהרבה תושבים, אולי המסלול הוא תביעה ייצוגית ?